REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nakládaný eidam s olivami a žampiony

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Naložené kostky eidamu spolu s olivami, žampiony a papričkami. Skvělý svačinový salát, nebo i studený předkrm.


Ingredience:
500 geidamu 45 %
200 gsterilovaných žampionů
200 gsterilovaných paprik
200 goliv
3 ksstroužky česneku
1 ksvětší cibule
olej na dolití
Na nálev:
250 mlvody
200 mlocta
2-3 lžícecukru
Koření:
5 kskuliček černého pepře
5 kskuliček nového koření
3-4 ksbobkové listy
1 hrstčerstvého tymiánu (může být i sušený)

Postup:

1. Vodu s octem, cukrem a kořením svaříme
2. Přidáme cibuli nakrájenou na tenká kolečka, žampiony bez nálevu a necháme 20 minut luhovat
3. Eidam nakrájíme na kostičky, přidáme k němu scezené papričky, na půlky nakrájené olivy a plátky oloupaného česneku
4. Po vylouhování scedíme cibuli a žampiony i s kořením přidáme k sýru
5. Vše promícháme a naplníme do zavařovacích sklenic s uzávěry
6. Dolijeme olejem, aby byly všechny suroviny stejnoměrně ponořené a necháme v chladu uležet, nejlépe několik dní.

Doporučení:

Ingredience ve sklenicích zalijeme jen olejem, nebo je můžeme do půlky zalít nálevem z vody, octa, cukru a koření, pak teprve sklenice dolijeme olejem, chuť sýra bude pikantnější.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy