Směs nakrájeného vařeného drůbežího masa, drůbeží šunky, zeleniny a jablek, spojená jemnou jogurtovo-kefírovou zálivkou.
Ingredience:
Rozpis na 10 porcí: | |
500 g | očištěného kuřete |
150 g | čerstvých jablek |
150 g | sýra Lučina |
150 g | kefíru |
100 g | citronové šťávy |
75 g | mrkve |
50 g | bílého jogurtu |
50 g | petržele |
50 g | šunky |
20 g | soli |
Postup:
1. Opláchnuté kuře uvaříme v osolené vodě doměkka
2. Uvařené obereme od kostí a necháme vychladnout
3. Prochladlé maso nakrájíme společně s drůbeží šunkou na nudličky
4. Vařenou zeleninu a oloupané jablko nakrájíme na kostičky
5. Směs lehce spojíme zálivkou vyšlehanou z jogurtu, sýra Lučiny a kefíru
6. Dochutíme solí a citronovou šťávou.
Podáváme dobře vychlazené.