Studený předkrm z pečeného kuřecího masa, majonézy, sterilovaných okurek, šunky a vejce.
Ingredience:
250 g | pečeného kuřecího masa bez kůže |
100 g | sterilovaných sladkokyselých okurek |
100 g | majonézy |
50 g | vařeného celeru |
1/2 dl | suchého bílého vína |
1 ks | natvrdo uvařeného vejce |
plátek šunky na ozdobení | |
citrónová šťáva | |
hořčice | |
petrželka | |
citrón | |
cukr | |
sůl | |
Na sladkokyselý nálev: | |
750 ml | vody |
250 ml | octa |
60 g | cukru krystal |
20 g | soli |
Postup:
1. Studené maso, celer uvařený v sladkokyselém nálevu a okurky nakrájíme na nudličky
2. Promícháme s majonézou přiměřeně zředěnou vínem a dochucenou solí, citrónovou šťávou, cukrem a hořčicí
3. Přiměřeně vychlazený koktejl plníme do koktejlových sklenic a zdobíme kouskem šunky, čtvrtkou vejce a petrželkou
4. Dílek citrónu navlékneme na okraj sklenice.
Příprava sladkokyselého nálevu na celer:
Vodu se solí a cukrem uvedeme do varu, krátce povaříme a pak přilijeme ocet, necháme přejít varem.
Podáváme s banketním pečivem.