Na kostky nakrájený sýr naložený ve sladkokyselém nálevu spolu s houbami, paprikami, olivami, česnekem, cibulí, feferonkami a tymiánem.
Ingredience:
500 g | eidamu |
200 g | zelených oliv |
200 g | čerstvých hub |
5 ks | stroužků česneku |
2 ks | červené papriky |
2 ks | cibule |
2 ks | feferonek |
snítky tymiánu | |
olej na zalití | |
Na nálev: | |
250 ml | vody |
200 ml | octa |
2 lžíce | cukru |
2 ks | bobkových listů |
několik kuliček černého pepře | |
několik kuliček nového koření |
Postup:
1. Ocet a vodu svaříme s cukrem, bobkovým listem, celým pepřem a novým kořením 2. Do předvařeného horkého nálevu vložíme očištěné, na menší kousky nakrájené houby a očištěné na nudličky nakrájené papriky, po 10 minutách nálev slijeme, ale koření v houbách s paprikou ponecháme
3. Přidáme k nim na kostky nakrájený sýr, oloupané na plátky nakrájené cibule i stroužky česneku, olivy, feferonky a snítky tymiánu
4. Připravenou směs naskládáme do sklenic, zalijeme olejem tak, aby byly všechny ingredience potopené, uzavřeme a necháme 10 dní v chladu odležet.