REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Marinovaný siven podle šéfkuchaře Jana Punčocháře

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept podle šéfkuchaře Jan Punčocháře na marinovaného sivena servírovaného spolu se studenou zeleninovou polévkou.


Ingredience:
Na 4 porce potřebujete:
400 gfilet sivena
500 gvodního melounu
300 gsoli
150 gcukru
100 gsušených rajčat
80 gčerných oliv
30 gcukru krupice
20 gsemínek fenyklu
2 kscitronu
Na studenou polévku potřebujete:
800 gsalátové okurky
200 gloupaných krájených rajčat (může být konzerva)
200 gzelené papriky100 ml
100 mlolivového oleje
10 mlčerveného vinného octa
2 ksstroužky česneku
2 ksplátky veky
1 ksmenší cibule
pepř
sůl

Postup:
  1. Filet sivena očistěte a vykostěte
  2. Sůl, cukr, citronovou kůru a šťávu smíchejte, přidejte rozmixovaná semínka fenyklu a rybu důkladně zasypte připravenou směsí, nechte 2 hodiny marinovat, poté filet opláchněte pod studenou vodou a osušte
  3. Meloun očistěte, nakrájejte na kousky, zakápněte citronem a přidejte cukr, dejte do uzavíratelného pytlíku a nechte v lednici 1 hodinu marinovat
  4. Zeleninu nakrájejte na kousky, přidejte rajčata, osolte a zalijte octem, marinujte zhruba 2 hodiny a poté vše rozmixujte, zahustěte vekou a znovu rozmixujte v hladkou polévku
  5. Filet sivena nakrájejte na plátky či menší kostičky a vložte do talíře, přidejte meloun, položte na něj sušená rajčata, olivy a důkladně zalijte polévkou.
Doporučení:

Tip na drink: Gordon´s Premium pink gin & Fentimans tonik & jahody nebo maliny. Recept k článku: Gin a chuťovky. Užijte si s přáteli stylový Aperitivo moment

Poznámka:

Na fotografiích degustační porce.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy