REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Marinovaný siven podle šéfkuchaře Jana Punčocháře

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept podle šéfkuchaře Jan Punčocháře na marinovaného sivena servírovaného spolu se studenou zeleninovou polévkou.


Ingredience:
Na 4 porce potřebujete:
400 gfilet sivena
500 gvodního melounu
300 gsoli
150 gcukru
100 gsušených rajčat
80 gčerných oliv
30 gcukru krupice
20 gsemínek fenyklu
2 kscitronu
Na studenou polévku potřebujete:
800 gsalátové okurky
200 gloupaných krájených rajčat (může být konzerva)
200 gzelené papriky100 ml
100 mlolivového oleje
10 mlčerveného vinného octa
2 ksstroužky česneku
2 ksplátky veky
1 ksmenší cibule
pepř
sůl

Postup:
  1. Filet sivena očistěte a vykostěte
  2. Sůl, cukr, citronovou kůru a šťávu smíchejte, přidejte rozmixovaná semínka fenyklu a rybu důkladně zasypte připravenou směsí, nechte 2 hodiny marinovat, poté filet opláchněte pod studenou vodou a osušte
  3. Meloun očistěte, nakrájejte na kousky, zakápněte citronem a přidejte cukr, dejte do uzavíratelného pytlíku a nechte v lednici 1 hodinu marinovat
  4. Zeleninu nakrájejte na kousky, přidejte rajčata, osolte a zalijte octem, marinujte zhruba 2 hodiny a poté vše rozmixujte, zahustěte vekou a znovu rozmixujte v hladkou polévku
  5. Filet sivena nakrájejte na plátky či menší kostičky a vložte do talíře, přidejte meloun, položte na něj sušená rajčata, olivy a důkladně zalijte polévkou.
Doporučení:

Tip na drink: Gordon´s Premium pink gin & Fentimans tonik & jahody nebo maliny. Recept k článku: Gin a chuťovky. Užijte si s přáteli stylový Aperitivo moment

Poznámka:

Na fotografiích degustační porce.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Mléčné jídelny PRAMEN – reklama z dob socialismu

Zavzpomínejte si na doby minulé díky tomuto krátkému videu, reklamě na provozovny PRAMEN. Kdo by si dal tehdejší jahodový nebo čokoládový koktejl? A co dortíčky a zmrzlinové poháry?

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Britské prémiové potraviny od Icelandu k dostání na Košík.cz

Taky se vám občas nechce nic vařit nebo nakupovat a rádi sáhnete do mrazáku pro zásoby? I mražené potraviny můžou být lahůdkou, což dokazuje Iceland, který nabízí prémiové britské potraviny. Ty si nyní exkluzivně můžete objednat na Košík.cz.

číst dále ...

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy