REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Marinovaný siven podle šéfkuchaře Jana Punčocháře

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept podle šéfkuchaře Jan Punčocháře na marinovaného sivena servírovaného spolu se studenou zeleninovou polévkou.


Ingredience:
Na 4 porce potřebujete:
400 gfilet sivena
500 gvodního melounu
300 gsoli
150 gcukru
100 gsušených rajčat
80 gčerných oliv
30 gcukru krupice
20 gsemínek fenyklu
2 kscitronu
Na studenou polévku potřebujete:
800 gsalátové okurky
200 gloupaných krájených rajčat (může být konzerva)
200 gzelené papriky100 ml
100 mlolivového oleje
10 mlčerveného vinného octa
2 ksstroužky česneku
2 ksplátky veky
1 ksmenší cibule
pepř
sůl

Postup:
  1. Filet sivena očistěte a vykostěte
  2. Sůl, cukr, citronovou kůru a šťávu smíchejte, přidejte rozmixovaná semínka fenyklu a rybu důkladně zasypte připravenou směsí, nechte 2 hodiny marinovat, poté filet opláchněte pod studenou vodou a osušte
  3. Meloun očistěte, nakrájejte na kousky, zakápněte citronem a přidejte cukr, dejte do uzavíratelného pytlíku a nechte v lednici 1 hodinu marinovat
  4. Zeleninu nakrájejte na kousky, přidejte rajčata, osolte a zalijte octem, marinujte zhruba 2 hodiny a poté vše rozmixujte, zahustěte vekou a znovu rozmixujte v hladkou polévku
  5. Filet sivena nakrájejte na plátky či menší kostičky a vložte do talíře, přidejte meloun, položte na něj sušená rajčata, olivy a důkladně zalijte polévkou.
Doporučení:

Tip na drink: Gordon´s Premium pink gin & Fentimans tonik & jahody nebo maliny. Recept k článku: Gin a chuťovky. Užijte si s přáteli stylový Aperitivo moment

Poznámka:

Na fotografiích degustační porce.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Nejlepší pomocníci do kuchyně pro profesionální i domácí použití

Plnička klobás Kdo by neměl rád klobásy. Směs na dobrou klobásu je opravdu jednoduché vyrobit, jelikož se skládá pouze z kvalitního mletého masa libového i tučného a různých směsí koření. Dá se vyrobit v podstatě s jakékoliv masa i ze směsi různých druhů. Zásadním problémem při přípravě klobás a jitrnic je ale plnění klobás. Špatně se odhaduje množství směsi tak, aby v klobáse nebyly vzduchové bubliny a zároveň aby nepraskla. V tom pomůže plnička klobás, která je určená do profesionální kuchyně, ale i na domácí výrobu. Ocení ji každý zejména během zabíjačky, kdy se připravují jelita a jitrnice opravdu ve […]

číst dále ...

Oblíbený letní dezert třikrát jinak. Kouzlete s ovocem!

Připravte si na odpolední posezení s přáteli lahodný a svěží zákusek, díky kterému z vás bude hvězda každé domácí party. Kombinace křupavého těsta s nadýchaným krémem a letním ovocem vás svou chutí i vůní spolehlivě dostane do prázdninové nálady. Přinášíme hned tři recepty na pečenou i nepečenou variantu.

číst dále ...

Nastává období slaďoučkých malin, vyzkoušejte je v originálních receptech

Léto je v plném proudu a konečně je k dostání lokální ovoce, na které jsme všichni tak dlouho čekali. Maliny – tyto šťavnaté bobulky jsou výborné samy o sobě, ale co je tentokrát zkusit ještě jinak? Propojte jejich perfektní sladkokyselou chuť s jinými ingrediencemi a překvapte své nejbližší během večerního posezení na terase pokrmy s neotřelými kombinacemi.

číst dále ...

Fenomén jménem Cava

Španělská cava se začíná čím dál častěji objevovat v hledáčku českých milovníků šumivých vín, a po boomu italského prosecca se i ona možná dočká své zasloužené chvilky slávy u nás. Cava, stejně jako Champagne, smí pocházet pouze ze zákonem určených oblastí, kterých je osm, přesto 95 % výroby sídlí v oblasti Penedes.

číst dále ...

Sezóna rajčat v plném proudu. Ponechte si jejich výtečnou chuť po celý rok

Konec srpna vždy znamená jediné – sezóna rajčat se bude blížit do finále. Pokud toužíte po tom, abyste si jejich výtečnou chuť ponechali i o něco déle, můžete se pokusit o výrobu domácího kečupu, pesta nebo oblíbených sušených rajčat. Přinášíme tipy na recepty, které budete milovat. Dbejte ale na to, abyste pro své dobroty vybírali kvalitní suroviny.

číst dále ...

Chuť moře se vrací. V září zahajuje třetí ročník festivalu Prague Mussel Week

Hlavní město v září hostí třetí ročník úspěšného food festivalu Prague Mussel Week, který přiveze do Česka chuť moře a celkem 23 tun holandských slávek. Milovníkům dobrého jídla se nabízí příležitost ve dnech 13. až 19. 9. ochutnat pokrmy z čerstvě nalovených mušlí ve více než sedmdesáti vybraných restauracích. Na webových stránkách akce si zájemci mohou vygenerovat voucher, se kterým lze využít 1+1 porci slávek zdarma.

číst dále ...

Kofi-Kofi: Budování franšízingových poboček nám dává smysl

Milovníkům kávy asi netřeba představovat společnost Kofi-Kofi. Ostatní možná zbystří, když napovíme, že se jedná o mobilní stánky s kávou, které jsou v retro stylu a obslouží vás v nich mladí usměvaví studenti. Letos v srpnu to bude 10 let, kdy do ulic Brna vyjel první KofiTruck. Následovala Praha, Olomouc, Plzeň a také Znojmo. O tom, jak celý projekt vznikl jsme si povídali s jedním ze zakladatelů, Igorem Slavíkem.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy