REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Marinovaný siven podle šéfkuchaře Jana Punčocháře

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept podle šéfkuchaře Jan Punčocháře na marinovaného sivena servírovaného spolu se studenou zeleninovou polévkou.


Ingredience:
Na 4 porce potřebujete:
400 gfilet sivena
500 gvodního melounu
300 gsoli
150 gcukru
100 gsušených rajčat
80 gčerných oliv
30 gcukru krupice
20 gsemínek fenyklu
2 kscitronu
Na studenou polévku potřebujete:
800 gsalátové okurky
200 gloupaných krájených rajčat (může být konzerva)
200 gzelené papriky100 ml
100 mlolivového oleje
10 mlčerveného vinného octa
2 ksstroužky česneku
2 ksplátky veky
1 ksmenší cibule
pepř
sůl

Postup:
  1. Filet sivena očistěte a vykostěte
  2. Sůl, cukr, citronovou kůru a šťávu smíchejte, přidejte rozmixovaná semínka fenyklu a rybu důkladně zasypte připravenou směsí, nechte 2 hodiny marinovat, poté filet opláchněte pod studenou vodou a osušte
  3. Meloun očistěte, nakrájejte na kousky, zakápněte citronem a přidejte cukr, dejte do uzavíratelného pytlíku a nechte v lednici 1 hodinu marinovat
  4. Zeleninu nakrájejte na kousky, přidejte rajčata, osolte a zalijte octem, marinujte zhruba 2 hodiny a poté vše rozmixujte, zahustěte vekou a znovu rozmixujte v hladkou polévku
  5. Filet sivena nakrájejte na plátky či menší kostičky a vložte do talíře, přidejte meloun, položte na něj sušená rajčata, olivy a důkladně zalijte polévkou.
Doporučení:

Tip na drink: Gordon´s Premium pink gin & Fentimans tonik & jahody nebo maliny. Recept k článku: Gin a chuťovky. Užijte si s přáteli stylový Aperitivo moment

Poznámka:

Na fotografiích degustační porce.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů z cukety

Cukety jsou vlastně odrůdy tureckých tykví, které se obvykle sklízejí nezralé. Především jejich dužina je vhodná na tepelnou úpravu a ke konzumaci. V tomto článku najdete seznam těch nejlepších receptů na cuketu, které najdete v naší databázi.

číst dále ...

Grissini – tyčinky urozeného původu

Příběh grissin je spjat s Turínem a rodem Savojských. V Itálii nechybí na žádném stole, jsou dokonalé jako snack k sýrům a uzeninám či na vaření. Věděli jste ale, že vznikly už před stovkami let?

číst dále ...

Domácí ovocné nanuky s překvapením

Léto a prázdniny se pomalu ale jistě blíží ke konci, slunečné počasí nám ale snad ještě chvilku vydrží, navíc co si budeme povídat, především děti se zmrzliny nikdy nenabaží. Připravte si proto domácí ovocné nanuky, které vás příjemně osvěží a můžete je navíc vyšperkovat podle vlastní chutě. Je to tak jednoduché.

číst dále ...

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Používejte místo cukru med, chutná skvěle a prospívá organismu

Je cukr neodmyslitelnou součástí vaší kuchyně, posezení u kávy i pomocníkem proti stresu? Potom si zaděláváte na nemalé zdravotní potíže. Problém je v použití rafinovaného cukru, kterému se ne nadarmo přezdívá bílý jed. Jeho konzumaci byste měli omezit na minimum. Cukr však není jediným sladidlem, skvělou alternativou je zejména med. Chutná skvěle, je zdravý a osladíte s ním nejen šálek čaje.

číst dále ...

Vynikající salát pokaždé jinak

Inspirace na obědy a večeře není nikdy dost. Zejména v letních měsících většina z nás vyhledává spíše lehké pokrmy, a proto přijdou vhod především tipy na nejrůznější domácí saláty. Rychle ale vyžeňte z hlavy představu zvadlých zelených lístků s kousky rajčete. Pořádný salát je kombinací luštěnin, celozrnných plodin, sýrů, masa či oříšků a lahodné zeleniny. K tomu, abyste jej dochutili rozhodně nebudete potřebovat majonézu ani kečup!

číst dále ...

Ty nejlepší recepty na zpracování švestek

Malá švestková kuchařka – TOP recepty z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz. Vybrali jsme pro vás nejoblíbenější, prověřené recepty našich čtenářů na zpracování a využití čerstvých švestek v kuchyni.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy