REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní matjes

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vhodný pokrm pro slavnostnější příležitosti. Filety z matjesa nakrájené na proužky, potřené nastrouhaným jablkem, přelité smetanou a ozdobené kolečky cibule a snítkami zelené petrželky.


Ingredience:
3 ksfilé z matjesa
1 ksmalé cibule
1 ksjablka
trochu kysané smetany
petrželka
sůl

Postup:

1. Matjesa nakrájíme na proužky, které urovnáme na užší podlouhlé misce
2. Oloupané jablko nastrouháme a rybu dužinou potřeme
3. Smetanu rozmícháme s trochou soli, přelijeme přes rybu a nakonec pokrm ozdobíme kolečky cibule a snítky zelené petrželky.

Doporučení:

Podáváme s plátky chleba.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy