REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněná rajčata sardinkovou pěnou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vydlabaná, středně velká rajčata naplněná pěnou vyšlehanou z rybiček v oleji, másla, menší, nadrobno pokrájené cibule, nastrouhaných vajec, koření a citronové šťávy.


Ingredience:
8 ksstředně velkých, tvrdých, ale zralých rajčat
petželka na ozdobu
sůl
Na sardinkovou pěnu:
1 konzervasardinky v oleji
2 ksvejce uvařená natvrdo
1 ksmenší cibule
30 gmásla
citronová šťáva
pepř
sůl

Postup:

1. Z omytých a osušených rajčat seřízneme ostrým nožem vršky, většinu dužiny vydlabeme například lžičkou
2. Vnitřky rajčat osolíme a naplníme sardinkovou pěnou
3. Naplněná rajčata přiklopíme seříznutými vršky, ozdobíme snítky petrželky a kousky sardinek, dáme vychladit.

Příprava sardinkové pěny:
1. Sardinky s vyjímkou kousků, které ponecháme na ozdobu, i s olejem rozmačkáme vidličkou
2. Přidáme na tvrdo uvařená, jemně nastrouhaná vejce, změklé máslo, drobně pokrájenou cibuli, citronovou šťávu, pepř a sůl, vše jemně vymícháme nejlépe ručním metličkovým mixérem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy