Předkrm z artyčoků a humřího masa.
Ingredience:
1 ks | sklenice sterilovaných artyčokových srdíček |
1 ks | konzervy humřího nebo krabího masa |
1 ks | cibule |
3 lžíce | rostlinného oleje |
1 lžíce | směsi bylinkového koření |
1 lžíce | rajčatového protlaku |
3 lžíce | šlehané smetany |
1 lžíce | brandy |
1 lžička | ostré hořčice |
mletý pepř | |
pískový cukr | |
naklíčená řeřicha | |
plátky citrónu na obložení | |
sůl |
Postup:
1. Artyčoková srdíčka necháme dobře okapat a naložíme je do šťávy z humrů
2. Humří maso rozebereme a vyjmeme z něho kůstky
3. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka a zakapeme ji 1 lžící oleje
4. Z hořčice, rajčatového protlaku, bylinkového koření, brandy, soli, pepře a cukru připravíme nálev
5. Do nálevu přimícháme 2lžíce oleje a lehce přimícháme šlehanou smetanu
6. Rozpůlená artyčoková srdíčka upravíme do čtyř koktejlových pohárů, přidáme humří nebo krabí maso, kolečka cibule, řeřichu a přelijeme zálivkou.
Podáváme chlazené s plátky citrónu.