REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Harlekýnský chlebíček II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Veka naplněná nádivkou, servírovaná nakrájená na plátky. Zajímavý studený předkrm vhodný jako součást Štedrovečerního menu.


Ingredience:
1 ksbílé veky
4 ksořechových jader
2 ksvajec
2 kskyselé okurky
200 gsardelového másla
150 gšunky
150 guzeného kuřecího masa
100 gdušeného vepřového masa
50 guherského nebo turistického salámu
20 gementálu
20 gmásla
zelenina na ozdobu
pepř
sůl

Postup:

1. Veku překrojíme a z obou stran vydlabeme střídku
2. Vnitřek vymažeme sardelovým máslem a naplníme nádivkou
3. Obě poloviny naplněné veky složíme k sobě, přitiskneme a veku zabalíme do pergamenového papíru nebo alobalu, zajistíme provázkem
4. Takto připravenou veku přes noc necháme v lednici uležet, druhý den ji nakrájíme na plátky silné asi 1 cm
5. Řezy vyskládané na talíři zdobíme zeleninou. Příprava nádivky:
1. Do zbylého sardelového másla přidáme kostičky šunky, salámu, kuřecího a na másle podušeného vepřového masa, natvrdo uvařených vajec i okurek
2. Přisypeme ustrouhaná ořechová jádra a strouhaný ementál
3. Dle chuti osolíme a dochutíme pepřem, vše dobře promícháme.

Doporučení:

Jako zeleninu na ozdobu použijeme například listy salátu, snítky petrželky, kolečka okurek …

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy