REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněná rajčata šunkovou majonézou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další variace na vydlabaná a pak opětovně naplněná rajčata. Tento recept je na rajčata naplněná šunkou a dalšími ingrediencemi ochucenou majonézou.


Ingredience:
8 ksstředně velkých, tvrdých, ale zralých rajčat
petželka a šunka na ozdobu
sůl
Na šunkovou majonézu:
100 gmajonézy
100 gšunky
1 lžícesterilovaného celeru
1 ksvejce uvařené natvrdo
1 kssterilované okurky
1 ksjablka
cukr
ocet
sůl

Postup:

1. Z omytých a osušených rajčat seřízneme ostrým nožem vršky, většinu dužiny vydlabeme například lžičkou
2. Vnitřky rajčat osolíme a naplníme šunkovou majonézou
3. Naplněná rajčata přiklopíme seříznutými vršky, ozdobíme snítky petrželky a ruličkami šunky, dáme vychladit.

Příprava šunkové majonézy:
1. Šunku, vejce, celer, oloupané jablko zbavené jadřince a okurku pokrájíme na malé kostičky
2. Majonézu smícháme s octem, cukrem a dochutíme solí, přidáme ostatní ingredience a lehce vše promícháme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy