Další variace na vydlabaná a pak opětovně naplněná rajčata. Tento recept je na rajčata naplněná šunkou a dalšími ingrediencemi ochucenou majonézou.
Ingredience:
8 ks | středně velkých, tvrdých, ale zralých rajčat |
petželka a šunka na ozdobu | |
sůl | |
Na šunkovou majonézu: | |
100 g | majonézy |
100 g | šunky |
1 lžíce | sterilovaného celeru |
1 ks | vejce uvařené natvrdo |
1 ks | sterilované okurky |
1 ks | jablka |
cukr | |
ocet | |
sůl |
Postup:
1. Z omytých a osušených rajčat seřízneme ostrým nožem vršky, většinu dužiny vydlabeme například lžičkou
2. Vnitřky rajčat osolíme a naplníme šunkovou majonézou
3. Naplněná rajčata přiklopíme seříznutými vršky, ozdobíme snítky petrželky a ruličkami šunky, dáme vychladit.
Příprava šunkové majonézy:
1. Šunku, vejce, celer, oloupané jablko zbavené jadřince a okurku pokrájíme na malé kostičky
2. Majonézu smícháme s octem, cukrem a dochutíme solí, přidáme ostatní ingredience a lehce vše promícháme.