REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněná rajčata rybí pěnou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vydlabaná, středně velká rajčata, naplněná rybí pěnou připravenou z rybiček naložených v rajčatovém nálevu, másla, vejce, cibule, celeru a citronové šťávy.


Ingredience:
8 ksstředně velkých, tvrdých, ale zralých rajčat
petželka na ozdobu
sůl
Na rybí pěnu:
120 gryb konzervovaných v rajčatovém nálevu
50 gmásla
2 ksvejce uvařená natvrdo
1 kskousek cibule
1 lžícesterilovaného celeru
citronová šťáva
sůl

Postup:

1. Z omytých a osušených rajčat seřízneme ostrým nožem vršky, většinu dužiny vydlabeme například lžičkou
2. Vnitřky rajčat osolíme a naplníme rybí pěnou
3. Naplněná rajčata přiklopíme seříznutými vršky, ozdobíme snítky petrželky a dáme vychladit.

Příprava rybí pěny:
1. Změklé máslo rozetřeme se solí
2. Přidáme jemně nastrouhaná vejce, pokrájené, vykostěné rybičky s trochou rajčatového nálevu, drobně pokrájený sterilovaný celer a drobně pokrájenou, spařenou cibuli
3. Vše vyšleháme pomocí mixéru a dochutíme citronovou šťávou a solí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy