Půlky masitých paprik zbavených jadřinců naplněných kuřecím salátem připraveným z pečeného nebo grilovaného kuřete, sterilovaného hrášku, jablka, okurky majonézy …
Ingredience:
2 ks | velké, dobře vyzrálé, masité papriky |
snítky petrželky | |
sůl | |
Na kuřecí salát: | |
200 g | masa z pečeného nebo grilovaného kuřete |
100 g | majonézy |
1 lžíce | sterilovaného hrášku |
1 lžíce | sterilovaného celeru |
1 ks | sterilované kyselé okurky |
1 ks | menšího jablka |
citronová šťáva | |
pepř | |
cukr | |
sůl |
Postup:
1. Papriky rozkrojíme na půlky, odstraníme jadřince i se semínky a palčivá žebra, krátce je opláchneme pod studenou tekoucí vodou a necháme důkladně okapat
2. Velmi mírně připravené papriky osolíme a naplníme kuřecím salátem
3. Servírujeme s pečivem, ozdobené snítky petrželky.
Příprava kuřecího salátu:
1. Kuřecí maso, oloupané jablko zbavené jadřinců, okurku a celer nakrájíme na drobné kostičky
2. Přidáme okapaný hrášek a majonézu, kterou jsem zředili citronovou šťávou a smíchali s cukrem, pepřem a solí, vše opět promícháme.