REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněné paprikové lodičky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Větší barevné papriky naplněné masovou směsí, vytvarované jako lodičky.


Ingredience:
3 ksvětších čerstvých barevných paprik
2 ksnatvrdo uvařených vajec
2 kssterilovaných okurek
150 gsardelového másla
150 gšunky
150 guzeného kuřecího masa
100 gdušeného vepřového masa
50 gturistického salámu
30 gnastrouhaného ementálu
pepř
sůl
špejle

Postup:

1. Papriky omyjeme, necháme důkladně okapat, pak je překrojíme na půl a zbavíme jadřinců
2. Dvě půlky paprik rozkrojíme na půl, vytvoříme si tak budoucí plachty
3. Půlky paprik naplníme směsí a doprostřed každé zapíchneme špejli zapíchnuto do čtvrtky papriky.

Příprava náplně:
1. Do sardelového másla přidáme kostičky šunky, salámu, kuřecího a na másle podušeného vepřového masa, natvrdo uvařených vajec i okurek
2. Přisypeme nastrouhaný ementál
3. Dle chuti osolíme a dochutíme pepřem, vše dobře promícháme.

Doporučení:

Náplně můžeme samozřejmě různě obměňovat. Skvělé jsou sýrové nebo například tvarohové.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy