Přepůlená avokáda naplněná krabí pomazánkou, servírovaná ozdobená lístky bazalky.
Ingredience:
100 g | krabích tyčinek |
2 lžíce | olivového oleje |
1 lžička | dijonské hořčice |
1 hrst | bazalkových lístků + na ozdobu |
2 ks | avokáda |
1 ks | červené chilli papričky |
citronová šťáva | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Do mísy nastrouháme krabí tyčinky, přidáme dijonskou hořčici, olivový olej a promícháme
2. Pak osolíme, opepříme, vmícháme na drobno nasekanou bazalku a očištěnou, na proužky nakrájenou chilli papričku
3. Omytá avokáda přepůlíme, vyjmeme pecky a místo nich rozdělíme krabí pomazánku, zakápneme citronovou šťávou, aby dužina nezhnědla a ozdobíme lístky bazalky.