REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

zelenina


“Bramborový” salát bez brambor – z cukety

Tento vynikající salát připravovala v pořadu VIP prostřeno Lenka Holas Kořínková. Doporučuji k vyzkoušení, je to skvělá odlehčená verze klasického bramborového salátu.

“Pseudo” zelí z mrkve, celeru, cukety a jablka, zahuštěné syrovou bramborou

Je to báječná náhrada klasického zelí, když ho zrovna nemáme v lednici a nechce se nám jít nakupovat.

Ananasové kysané zelí

Kombinace dušeného kysaného zelí a ananasu je nezvyklá, ale chuťově výborná. Tuto přílohu pak podáváme například k různě upraveným masům.

Barevná kukuřice

Chutná a neobvyklá příloha, ke které se budete rádi vracet. Vhodná je především k rybám, či drůbeži, ale chutná je i samotná, vhodná pro ty, co drží štíhlou linii.

Barevný cibulový salát

Chuťově vynikající salát z cibule a dalších surovin. Skvěle se hodí jako příloha k různě upraveným masům, ale i uzeninám atd.

Bazalkové zelí

Spařené zelí nakrájené na nudličky, prohřáté na pánvi spolu s orestovanou slaninou a česnekem, dochucené nastrouhaným parmazánem a bazalkovým pestem. Podáváme teplé například k pečenému nebo grilovanému masu.

Bílé kysané zelí s dýní

Na cibulce podušené kysané zelí, ochucené dýní, octem a cukrem.

Blanšírovaná mrkev

Zprudka spařené plátky či hranolky mrkve, zesklovatěné na pánvi s cukrem a citrónovou šťávou, okořeněné paprikou a pepřem, ozdobené petrželkou.

Brusinkový křen

Kompotované brusinky promíchané s nastrouhaným křenem a pomerančovou šťávou.

Bylinková rajčata

Okořeněná rajčata, potřená olejem a grilovaná, před servírovaním posypaná petrželkou.

Celerová kaše

Uvařené brambory, celer a česnek, našlehané se smetanou a máslem.

Celerové chipsy

Na plátky nakrájený oloupaný celer, okořeněný, usmažený dozlatova, servírovaný jako vtipná příloha k masům, nebo se hodí jako zajímavá součást zeleninových salátů. Celerové chipsy jsou skvělé i jen tak, podávané k dobrému vínku.

Cibule a česnek v kávové redukci

Pikantní příloha z restované cibulky a česneku spolu s chilli papričkou, kávou a cukrem. Skvělé k pečenému masu – nejen při grilování.

Cibule dušená na smetaně

Skvělá příloha k vařenému hovězímu masu.

Cibule dušená na víně

Menší oloupané cibule podušené doměkka, pak opečené na oleji.

Cibule tandoori

Marinované čtvrtky cibule, opečené na oleji, dochucené cukrem, sojovou omáčkou, nakládaným pepřem, solí a balzamikem.

Cibulové řízky

Plátky cibule potřené medem, obalené v trojobalu a usmažené dozlatova.

Cibulové zelí

Cibule nakrájená na kolečka, nejdříve spařená a poté podušená, ochucená kmínem, solí, cukrem a octem.

Cuketové bramboráčky II

Smažené bramboráčky z cukety, mouky, vajec a dalších ingrediencí.

Cuketové zelí

Nastrouhaná nebo na tenké plátky nakrájená cuketa podušená na cibuli, ochucená kořením.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy