zelenina
“Bramborový” salát bez brambor – z cukety
Tento vynikající salát připravovala v pořadu VIP prostřeno Lenka Holas Kořínková. Doporučuji k vyzkoušení, je to skvělá odlehčená verze klasického bramborového salátu.
“Pseudo” zelí z mrkve, celeru, cukety a jablka, zahuštěné syrovou bramborou
Je to báječná náhrada klasického zelí, když ho zrovna nemáme v lednici a nechce se nám jít nakupovat.
Ananasové kysané zelí
Kombinace dušeného kysaného zelí a ananasu je nezvyklá, ale chuťově výborná. Tuto přílohu pak podáváme například k různě upraveným masům.
Barevná kukuřice
Chutná a neobvyklá příloha, ke které se budete rádi vracet. Vhodná je především k rybám, či drůbeži, ale chutná je i samotná, vhodná pro ty, co drží štíhlou linii.
Barevný cibulový salát
Chuťově vynikající salát z cibule a dalších surovin. Skvěle se hodí jako příloha k různě upraveným masům, ale i uzeninám atd.
Bazalkové zelí
Spařené zelí nakrájené na nudličky, prohřáté na pánvi spolu s orestovanou slaninou a česnekem, dochucené nastrouhaným parmazánem a bazalkovým pestem. Podáváme teplé například k pečenému nebo grilovanému masu.
Bílé kysané zelí s dýní
Na cibulce podušené kysané zelí, ochucené dýní, octem a cukrem.
Blanšírovaná mrkev
Zprudka spařené plátky či hranolky mrkve, zesklovatěné na pánvi s cukrem a citrónovou šťávou, okořeněné paprikou a pepřem, ozdobené petrželkou.
Brusinkový křen
Kompotované brusinky promíchané s nastrouhaným křenem a pomerančovou šťávou.
Bylinková rajčata
Okořeněná rajčata, potřená olejem a grilovaná, před servírovaním posypaná petrželkou.
Celerová kaše
Uvařené brambory, celer a česnek, našlehané se smetanou a máslem.
Celerové chipsy
Na plátky nakrájený oloupaný celer, okořeněný, usmažený dozlatova, servírovaný jako vtipná příloha k masům, nebo se hodí jako zajímavá součást zeleninových salátů. Celerové chipsy jsou skvělé i jen tak, podávané k dobrému vínku.
Cibule a česnek v kávové redukci
Pikantní příloha z restované cibulky a česneku spolu s chilli papričkou, kávou a cukrem. Skvělé k pečenému masu – nejen při grilování.
Cibule dušená na smetaně
Skvělá příloha k vařenému hovězímu masu.
Cibule dušená na víně
Menší oloupané cibule podušené doměkka, pak opečené na oleji.
Cibule tandoori
Marinované čtvrtky cibule, opečené na oleji, dochucené cukrem, sojovou omáčkou, nakládaným pepřem, solí a balzamikem.
Cibulové řízky
Plátky cibule potřené medem, obalené v trojobalu a usmažené dozlatova.
Cibulové zelí
Cibule nakrájená na kolečka, nejdříve spařená a poté podušená, ochucená kmínem, solí, cukrem a octem.
Cuketové bramboráčky II
Smažené bramboráčky z cukety, mouky, vajec a dalších ingrediencí.
Cuketové zelí
Nastrouhaná nebo na tenké plátky nakrájená cuketa podušená na cibuli, ochucená kořením.
reklama