REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cibule a česnek v kávové redukci

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pikantní příloha z restované cibulky a česneku spolu s chilli papričkou, kávou a cukrem. Skvělé k pečenému masu – nejen při grilování.


Ingredience:
100 mldobré instantní kávy
10 ksstroužků česneku
6 ksmalých cibulí o průměru 5 cm (ideálně šalotky)
2 lžícejavorového sirupu
2 lžícetřtinového cukru
2 lžíceolivového oleje
1 lžičkabalsamikového octa
1/2 lžičkychilli papričky
1/2 lžičkytymiánu
sůl

Postup:

1. Cibuli i česnek oloupeme, česnek rozpůlíme, cibuli také (pokud je větší, je lepší ji rozčtvrtit)
2. Oboje pomalu pečeme na rozehřátém oleji, trvá to asi šest minut
3. Pak přidáme cukr a javorový sirup
4. Když směs zkaramelizuje, přidáme horkou kávu a redukujeme, dokud nezhoustne jako med
5. Chilli papričku nasekáme a přidáme do hotové směsi spolu s balsamikem, tymiánem a podle chuti osolíme, podáváme teplé.

Doporučení:

Vyzkoušejte i k domácím paštikám nebo v kombinaci s různými druhy sýrů a čerstvým chlebem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy