REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

restovaná nebo grilovaná

Bylinková rajčata

Okořeněná rajčata, potřená olejem a grilovaná, před servírovaním posypaná petrželkou.

Celerové chipsy

Na plátky nakrájený oloupaný celer, okořeněný, usmažený dozlatova, servírovaný jako vtipná příloha k masům, nebo se hodí jako zajímavá součást zeleninových salátů. Celerové chipsy jsou skvělé i jen tak, podávané k dobrému vínku.

Cibule a česnek v kávové redukci

Pikantní příloha z restované cibulky a česneku spolu s chilli papričkou, kávou a cukrem. Skvělé k pečenému masu – nejen při grilování.

Cibule tandoori

Marinované čtvrtky cibule, opečené na oleji, dochucené cukrem, sojovou omáčkou, nakládaným pepřem, solí a balzamikem.

Cukety se špenátem a kozím sýrem

Příloha ke grilovanému masu z grilované cukety, špenátu, cizrny a oleje, směs podávaná posypaná sýrem.

Česnekové výhonky jako příloha

Podle tohoto receptu připravené výhonky česneku podáváme jako přílohu k pečeným či grilovaným masitým pokrmům, nejlépe k rybě nebo drůbeži.

Fazolové lusky se sýrem

Vařené mladé fazolové lusky prohřáté na rozehřátém másle s cibulí, servírované posypané nastrouhaným ementálem a ozdobené lístky bazalky.

Glazírovaná cibulka

Na plátky nakrájená cibule, orestovaná na pánvi na rozpuštěném másle spolu s cukrem.

Glazovaná mrkev s hroznovým vínem

Vynikající příloha ke zvěřinovým pokrmům. V Americe se glazuje mrkev i s rozinkami, u nás na trhu je ale i hroznové víno bez peciček, které se dá použít právě na tuto přílohu.

Glazované šalotky

Na pánvi opečené šalotky, zkaramelizované pomocí třtinového cukru, povařené s balzamikovým octem, tymiánem a vínem.

Grilovaná cibule

Grilovaná cibule je vhodnou přílohou k přírodním roštěnkám, k přírodním vepřovým řízkům apod.

Grilovaná cibule II.

Grilovaná cibule je vhodnou přílohou ke steakům.

Grilované cibule

V alobalu ugrilované cibule naplněné lístky šalvěje, ochucené máslem, pepřem a solí.

Grilované cibulky s natí

Jednoduchá zeleninová příloha, na grilu opečené cibulky s natí.

Grilované kukuřičné klasy

Oloupané kukuřice potřené olivovým olejem a bylinkovým máslem, grilované na roštu.

Grilované kukuřičné klasy s tequilovo-limetkovým máslem

Ve vodní osolené lázni máčené celé klasy kukuřice, grilované pěkně ve slupce, servírované s ochuceným ztuhlým máslem.

Grilované pórky

Grilovaná zelenina, tentokrát pórek podávaný jako příloha.

Grilovaný česnek

Skvělá grilovaná příloha nejen k pečeným masům.

Grilovaný fenykl a cibule

Menší bulvy fenyklu a červené cibule pokapané olivovým olejem, grilované, podávané přelité balsamikovým octem a posypané nasekanými tymiánovými lístky.

Grilovaný chřest

Jen chvíli povařený chřest, grilovaný na pánvi, v troubě nebo na venkovním grilu, servírovaný přelitý zálivkou.

Přejít na stranu:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.