REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

restovaná nebo grilovaná

Bylinková rajčata

Okořeněná rajčata, potřená olejem a grilovaná, před servírovaním posypaná petrželkou.

Celerové chipsy

Na plátky nakrájený oloupaný celer, okořeněný, usmažený dozlatova, servírovaný jako vtipná příloha k masům, nebo se hodí jako zajímavá součást zeleninových salátů. Celerové chipsy jsou skvělé i jen tak, podávané k dobrému vínku.

Cibule a česnek v kávové redukci

Pikantní příloha z restované cibulky a česneku spolu s chilli papričkou, kávou a cukrem. Skvělé k pečenému masu – nejen při grilování.

Cibule tandoori

Marinované čtvrtky cibule, opečené na oleji, dochucené cukrem, sojovou omáčkou, nakládaným pepřem, solí a balzamikem.

Cukety se špenátem a kozím sýrem

Příloha ke grilovanému masu z grilované cukety, špenátu, cizrny a oleje, směs podávaná posypaná sýrem.

Česnekové výhonky jako příloha

Podle tohoto receptu připravené výhonky česneku podáváme jako přílohu k pečeným či grilovaným masitým pokrmům, nejlépe k rybě nebo drůbeži.

Fazolové lusky se sýrem

Vařené mladé fazolové lusky prohřáté na rozehřátém másle s cibulí, servírované posypané nastrouhaným ementálem a ozdobené lístky bazalky.

Glazírovaná cibulka

Na plátky nakrájená cibule, orestovaná na pánvi na rozpuštěném másle spolu s cukrem.

Glazovaná mrkev s hroznovým vínem

Vynikající příloha ke zvěřinovým pokrmům. V Americe se glazuje mrkev i s rozinkami, u nás na trhu je ale i hroznové víno bez peciček, které se dá použít právě na tuto přílohu.

Glazované šalotky

Na pánvi opečené šalotky, zkaramelizované pomocí třtinového cukru, povařené s balzamikovým octem, tymiánem a vínem.

Grilovaná cibule

Grilovaná cibule je vhodnou přílohou k přírodním roštěnkám, k přírodním vepřovým řízkům apod.

Grilovaná cibule II.

Grilovaná cibule je vhodnou přílohou ke steakům.

Grilované cibule

V alobalu ugrilované cibule naplněné lístky šalvěje, ochucené máslem, pepřem a solí.

Grilované cibulky s natí

Jednoduchá zeleninová příloha, na grilu opečené cibulky s natí.

Grilované kukuřičné klasy

Oloupané kukuřice potřené olivovým olejem a bylinkovým máslem, grilované na roštu.

Grilované pórky

Grilovaná zelenina, tentokrát pórek podávaný jako příloha.

Grilovaný česnek

Skvělá grilovaná příloha nejen k pečeným masům.

Grilovaný fenykl a cibule

Menší bulvy fenyklu a červené cibule pokapané olivovým olejem, grilované, podávané přelité balsamikovým octem a posypané nasekanými tymiánovými lístky.

Grilovaný chřest

Jen chvíli povařený chřest, grilovaný na pánvi, v troubě nebo na venkovním grilu, servírovaný přelitý zálivkou.

Grilovaný chřest II.

Stonky zeleného chřestu zabalené do plátků anglické slaniny a potřené marinádou z oleje, citronové šťávy a nasekané petrželky.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy