restovaná nebo grilovaná
Bylinková rajčata
Okořeněná rajčata, potřená olejem a grilovaná, před servírovaním posypaná petrželkou.
Celerové chipsy
Na plátky nakrájený oloupaný celer, okořeněný, usmažený dozlatova, servírovaný jako vtipná příloha k masům, nebo se hodí jako zajímavá součást zeleninových salátů. Celerové chipsy jsou skvělé i jen tak, podávané k dobrému vínku.
Cibule a česnek v kávové redukci
Pikantní příloha z restované cibulky a česneku spolu s chilli papričkou, kávou a cukrem. Skvělé k pečenému masu – nejen při grilování.
Cibule tandoori
Marinované čtvrtky cibule, opečené na oleji, dochucené cukrem, sojovou omáčkou, nakládaným pepřem, solí a balzamikem.
Cukety se špenátem a kozím sýrem
Příloha ke grilovanému masu z grilované cukety, špenátu, cizrny a oleje, směs podávaná posypaná sýrem.
Česnekové výhonky jako příloha
Podle tohoto receptu připravené výhonky česneku podáváme jako přílohu k pečeným či grilovaným masitým pokrmům, nejlépe k rybě nebo drůbeži.
Fazolové lusky se sýrem
Vařené mladé fazolové lusky prohřáté na rozehřátém másle s cibulí, servírované posypané nastrouhaným ementálem a ozdobené lístky bazalky.
Glazírovaná cibulka
Na plátky nakrájená cibule, orestovaná na pánvi na rozpuštěném másle spolu s cukrem.
Glazovaná mrkev s hroznovým vínem
Vynikající příloha ke zvěřinovým pokrmům. V Americe se glazuje mrkev i s rozinkami, u nás na trhu je ale i hroznové víno bez peciček, které se dá použít právě na tuto přílohu.
Glazované šalotky
Na pánvi opečené šalotky, zkaramelizované pomocí třtinového cukru, povařené s balzamikovým octem, tymiánem a vínem.
Grilovaná cibule
Grilovaná cibule je vhodnou přílohou k přírodním roštěnkám, k přírodním vepřovým řízkům apod.
Grilovaná cibule II.
Grilovaná cibule je vhodnou přílohou ke steakům.
Grilované cibule
V alobalu ugrilované cibule naplněné lístky šalvěje, ochucené máslem, pepřem a solí.
Grilované cibulky s natí
Jednoduchá zeleninová příloha, na grilu opečené cibulky s natí.
Grilované kukuřičné klasy
Oloupané kukuřice potřené olivovým olejem a bylinkovým máslem, grilované na roštu.
Grilované kukuřičné klasy s tequilovo-limetkovým máslem
Ve vodní osolené lázni máčené celé klasy kukuřice, grilované pěkně ve slupce, servírované s ochuceným ztuhlým máslem.
Grilované pórky
Grilovaná zelenina, tentokrát pórek podávaný jako příloha.
Grilovaný česnek
Skvělá grilovaná příloha nejen k pečeným masům.
Grilovaný fenykl a cibule
Menší bulvy fenyklu a červené cibule pokapané olivovým olejem, grilované, podávané přelité balsamikovým octem a posypané nasekanými tymiánovými lístky.
Grilovaný chřest
Jen chvíli povařený chřest, grilovaný na pánvi, v troubě nebo na venkovním grilu, servírovaný přelitý zálivkou.
- 1
- 2
- 3
- Následující
reklama