REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cukety se špenátem a kozím sýrem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Příloha ke grilovanému masu z grilované cukety, špenátu, cizrny a oleje, směs podávaná posypaná sýrem.


Ingredience:
200 gčerstvého kozího sýra
2 ksstřední cukety
1 ksbalíčku čerstvých špenátových listů
1 kskonzervy cizrny
olivový olej
Na marinádu:
8 lžicvinného octa
1 ksstroužku česneku
čerstvý rozmarýn

Postup:

1. Připravíme si marinádu; vinný ocet smícháme s nadrobno nasekaným rozmarýnem a oloupaným utřeným stroužkem česneku
2. Cukety omyjeme, nakrájíme na plátky, vložíme do připravené marinády a 4 hodiny marinujeme, pak grilujeme 2-3 minuty po každé straně
3. Špenátové listy opláchneme a osušíme, cizrnu slijeme, propláchneme, necháme okapat
4. Promícháme špenátové listy, grilovanou cuketu a cizrnu, zakápneme olivovým olejem a posypeme rozdrobeným čerstvým sýrem a podáváme.

Doporučení:

Můžeme také vyzkoušet marinádu ze 3 lžic oleje, 3 lžic citronové šťávy, dvou oloupaných utřených stroužků česneku a pepře.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy