Vynikající příloha ke zvěřinovým pokrmům. V Americe se glazuje mrkev i s rozinkami, u nás na trhu je ale i hroznové víno bez peciček, které se dá použít právě na tuto přílohu.
Ingredience:
300 g | mrkve |
150 g | hroznového vína bez pecek |
1 lžička | cukru |
citronová štáva | |
máslo | |
sůl |
Postup:
1. Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka, větší mrkev rozřízneme na polovinu a nakrájíme na půlky koleček
2. Máslo rozpustíme na pánví a přidáme lžičku cukru, až se rozpustí cukr, nasypeme mrkev a za stálého míchání restujeme, až začne mrkev měknout a karamelizovat, přidáme omyté kuličky hroznového vína
3. Dále mícháme, až mrkev změkne a kuličky vína začnou praskat
4. Na závěr přisolíme a zastříkneme citronovou šťávou.
Podáváme jako přílohu k pokrmům ze zvěřiny.
Poznámka:Text i foto: Dalibor Marounek