REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Glazovaná mrkev s hroznovým vínem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vynikající příloha ke zvěřinovým pokrmům. V Americe se glazuje mrkev i s rozinkami, u nás na trhu je ale i hroznové víno bez peciček, které se dá použít právě na tuto přílohu.


Ingredience:
300 gmrkve
150 ghroznového vína bez pecek
1 lžičkacukru
citronová štáva
máslo
sůl

Postup:

1. Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka, větší mrkev rozřízneme na polovinu a nakrájíme na půlky koleček
2. Máslo rozpustíme na pánví a přidáme lžičku cukru, až se rozpustí cukr, nasypeme mrkev a za stálého míchání restujeme, až začne mrkev měknout a karamelizovat, přidáme omyté kuličky hroznového vína
3. Dále mícháme, až mrkev změkne a kuličky vína začnou praskat
4. Na závěr přisolíme a zastříkneme citronovou šťávou.

Doporučení:

Podáváme jako přílohu k pokrmům ze zvěřiny.

Poznámka:

Text i foto: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy