REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilované kukuřičné klasy s tequilovo-limetkovým máslem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ve vodní osolené lázni máčené celé klasy kukuřice, grilované pěkně ve slupce, servírované s ochuceným ztuhlým máslem.


Ingredience:
8 ksčerstvých kukuřičných klasů se slupkami
1/2 šálkuzměklého nesoleného másla
1 lžičkanadrobno pokrájené papričky jalapeno (bez semínek)
1 lžičkanastrouhané limetkové kůry
1 lžičkatequily
1 lžičkasoli k osolení vody pro namočení kukuřic
1/2 lžičkylimetkové šťávy
1/2 lžičkykvalitní soli k dochucení másla, tedy jemnější zrnitost

Postup:
  1. Rozehřejte gril na poloviční výkon a mezitím si nachystejte kukuřice. V případě potřeby je omyjte a pak je „svlékněte“ tak, abyste slupky neodtrhli. Odstraňte z klasů vlákna a slupky zase vraťte nahoru. Vložte kukuřice do vody osolené jednou lžičkou soli, můžete je zatížit, aby byly plně ponořené. Nechejte takto cca 10 minut máčet.
  2. Mezitím si připravte tequilovo-limetkové máslo. Smíchejte máslo a ostatní ingredience v menší misce, a tak dlouho třete malou vařečkou, dokud se vše hezky nespojí. Směs pak dejte na kuchyňskou fólii a pevně zarolujte. Nechejte v chladničce ztuhnout.
  3. Vytáhněte kukuřice z vody a grilujte i se slupkami, přikryté víkem, asi 15-20 minut, dokud slupky neztmavnou. Průběžně otáčejte, aby se ogrilovaly rovnoměrně.
  4. Nakrájejte ztuhlé máslo na menší kousky a položte je na ještě horké klasy, rovnou servírujte.
Poznámka:

Recept k článku: Večeře pod širým nebem s přáteli: V jednoduchosti je pohoda!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Cestujte po Česku za jídlem: Jiný kraj, jiný gastro zážitek

Konec léta nutně neznamená konec výletů a objevování zajímavých míst! Cestování po našich luzích a hájích a objevování krás české krajiny je stále oblíbenější a na závadu nebývá ani chladnější počasí. Pokud stejně jako my milujete kvalitní lokální potraviny, naplánujte svůj výlet tak, aby vám co nejvíc chutnal. Podívejte se, co naše kraje nabízí, a vyzkoušejte krajové speciality. Co kraj, to jiný gastronomický zážitek a jiný přístup k jídlu. Víte například, kde vyrábí hovězí podkovu? Jak chutná džem s temnoplodcem neboli arónií? Musíte do vesmíru, abyste sehnali KVĚTÁK – Aerospace F1, a až do Francie pro šnečí jatýrka? Nechte se inspirovat
a poznejte výrobky, které se pyšní značkou Regionální potravina, Klasa a Bio!

číst dále ...

Zpříjemněte dětem začátek školních povinností výbornými svačinkami

Září znamená především návrat do školních lavic. Kromě nové výbavy, aktovky či penálu ale rodiče také často řeší, co zabalit svým ratolestem na svačinu. Pokud bude jídlo chutné a dostatečně výživné, děti nebudou mít potřebu utrácet o přestávkách peníze za sladké tyčinky či nezdravé brambůrky z automatů. Přinášíme několik tipů, co mlsným školním jazýčkům nachystat.

číst dále ...

Zachraň jídlo vydává svou první kuchařku a spouští e-shop

“100 receptů, rad a tipů, jak využít jídlo až do posledního kousku” je podtitul nové kuchařky Zachraň jídlo v kuchyni, která vychází v říjnu tohoto roku. Iniciativa Zachraň jídlo v receptech pracuje se surovinami, které v českých domácnostech nejčastěji zbývají. Smyslem knihy je snížit plýtvání na úrovni domácností. Kuchařku je možné si předobjednat na e-shopu a zisk z prodeje půjde na rozvoj vzdělávacích aktivit o plýtvání jídlem.

číst dále ...

Šéfkuchař Jakub Katolický představuje nové podzimní menu

Se změnou ročního období přichází i jiné preference chutí. Teplé letní dny vystřídá sychravé a chladnější podzimní počasí a tak raději sáhneme po vydatnějším jídle, které nás prohřeje a dodá nám dostatek energie. Toho si je samozřejmě vědom i šéfkuchař Pohostince Karlín, Jakub Katolický a tak pro vás, spolu se svým týmem, připravil nové menu, které byste si neměli nechat ujít.

číst dále ...

Váhala spustil prodej sametové šunky k 30. výročí revoluce

Výrobce uzenin Váhala spustil prodej limitované edice „sametové šunky“ k 30. výročí „sametové revoluce“. Prodejem šunky chce podpořit klub cestovatelů Zikmunda a Hanzelky. Těmto dvěma cestovatelům byla svoboda, pravda a přátelství velmi blízkým tématem.

číst dále ...

Zakysané mléčné výrobky, ty se v lednici nikdy neztratí

V každodenním shonu většinou nebývá na přípravu složitých jídel čas. Rychlá odpolední svačinka, která dokáže zasytit, proto přijde vždycky vhod. Dopřejte si kvalitní zakysané mléčné výrobky, které jsou nejen lahodné, ale především vám dodají potřebné živiny. K dostání jsou v mnoha podobách, můžete je konzumovat rovnou, nebo je využít například k přípravě vynikající bublaniny ze sezónního ovoce.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy