Ve vodní osolené lázni máčené celé klasy kukuřice, grilované pěkně ve slupce, servírované s ochuceným ztuhlým máslem.
Ingredience:
8 ks | čerstvých kukuřičných klasů se slupkami |
1/2 šálku | změklého nesoleného másla |
1 lžička | nadrobno pokrájené papričky jalapeno (bez semínek) |
1 lžička | nastrouhané limetkové kůry |
1 lžička | tequily |
1 lžička | soli k osolení vody pro namočení kukuřic |
1/2 lžičky | limetkové šťávy |
1/2 lžičky | kvalitní soli k dochucení másla, tedy jemnější zrnitost |
Postup:
- Rozehřejte gril na poloviční výkon a mezitím si nachystejte kukuřice. V případě potřeby je omyjte a pak je „svlékněte“ tak, abyste slupky neodtrhli. Odstraňte z klasů vlákna a slupky zase vraťte nahoru. Vložte kukuřice do vody osolené jednou lžičkou soli, můžete je zatížit, aby byly plně ponořené. Nechejte takto cca 10 minut máčet.
- Mezitím si připravte tequilovo-limetkové máslo. Smíchejte máslo a ostatní ingredience v menší misce, a tak dlouho třete malou vařečkou, dokud se vše hezky nespojí. Směs pak dejte na kuchyňskou fólii a pevně zarolujte. Nechejte v chladničce ztuhnout.
- Vytáhněte kukuřice z vody a grilujte i se slupkami, přikryté víkem, asi 15-20 minut, dokud slupky neztmavnou. Průběžně otáčejte, aby se ogrilovaly rovnoměrně.
- Nakrájejte ztuhlé máslo na menší kousky a položte je na ještě horké klasy, rovnou servírujte.
Recept k článku: Večeře pod širým nebem s přáteli: V jednoduchosti je pohoda!