REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Večeře pod širým nebem s přáteli: V jednoduchosti je pohoda!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Setkávání v kruhu kamarádů a známých je skvělou příležitostí se uvolnit. Možná se s kamarády čas od času scházíte u karet, deskových her, filmů nebo prostě u něčeho dobrého k pití. Zkuste udělat změnu a pozvěte je na společnou domácí večeři pod širým nebem – a udělejte ji nekompromisně jednoduchou!


Tak se do toho pusťte, naplánujte grilování pořádných steaků, vařte a jezte venku – ať už na zahradě, na terase nebo v parku. Dejte si třeba i pár panáků a užívejte si zábavu, tak se přeci utužují kamarádské vztahy! Přečtěte si několik tipů, jak takovou společnou večeři připravit, včetně pár receptů. Neznamená to, že musíte udělat vše stejně (i když klidně ano!), ale rozhodně se můžete inspirovat.

 

 

1) Netrapte se ničím zbytečně komplikovaným

Koneckonců jde o to, mít prostor hlavně na zábavu! Níže najdete několik tipů na pokrmy, které jsou tak klasické a oblíbené, že se nemusíte bát je prostě opakovat pokaždé, třeba s drobnými obměnami.

2) Zapojte všechny kámoše

Ať každý přiloží ruku k dílu a máte ze společné práce a jejího výsledku společnou radost. Určitě to znáte sami, jak vás dokáže postupně otrávit situace, kdy vy děláte všechno a ostatní nic.

3) Uši otevřít, pusu zavřít

Využije příležitost dozvědět se více o novinkách v životech lidí, se kterými jste se třeba nějakou dobu neviděli. Pokud jste spíš excentrický typ, buďte chvíli naslouchačem namísto vypravěče prostě proto, aby vaši přátelé měli sami prostor zazářit, tajně to ocení.

4) Založte tradici

Je skvělé, když se podaří ze setkávání udělat tradiční kratochvíli, které se oddáváme s určitou pravidelností. Buďte ale realisté a berte v potaz, že každý má jiné plány a závazky, je jinak vytížený. Nic si nedělejte z toho, že se nejspíš vždycky najde nejméně jeden z party, komu nebude příští termín vyhovovat – nevadí, dorazí příště!

5) Bavte se

Jasně, tahle rada se může zdát až hloupě samozřejmá, ale jde hlavně o to, abyste se do zábavy vážně ponořili! To rozhodně chce, abyste odložili mobil a nechali si pracovní témata na pivko s kolegy…

 

Tipy na nekompromisně jednoduché pohoštění

Italské delikatesy na předkrm nebo jen tak

Síť prodejen lahůdek La Formaggeria Gran Moravia dala dohromady kombinaci tří špičkových produktů, které k sobě dokonale padnou – tři jednoduché a skvělé věci, díky nimž na předkrm nepotřebujete nic víc! Červené italské víno Montepulciano d´Abruzzo Zaccagnini (297 Kč/0,75l) má intenzivní rubínovou barvu s odlesky do fialova a intenzivní charakteristickou vůni. Chuť má ovocné komponenty, je plná a robustní s tříslovinami, dobře vyvážená s nádechem dřeva. Toto víno je dokonalé v kombinaci se zrajícími tvrdými sýry, jako je Gran Moravia (129 Kč/250 g) – extra tvrdý, přírodní dlouhozrající sýr, který patří do prestižní rodiny sýrů grana. Vyrábí se v litovelské sýrárně ručně z kvalitního českého mléka podle starobylých italských receptur. Trojici skvěle doplní Salsiccia Calabra piccante (199 Kč/ks), tradiční pikantní kalábrijská sušená klobása z vepřového masa.

 

Recepty k článku: Rib-eye steaky grilované na uhlí, Grilované kukuřičné klasy s tequilovo-limetkovým máslem…

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Originální jogurtové vánoční cukroví

Linecké, vanilkové rohlíčky, vosí hnízda… To je česká vánoční klasika, která nikdy nezklame. Napadlo vás ale, že byste přidali do vánočního cukroví také jogurt? Vyzkoušejte, stojí to za to! Dva rychlé a jednoduché recepty pro vás nachystala česká mlékárna Hollandia ve spolupráci s juniorskou sekcí Asociace kuchařů a cukrářů ČR.

číst dále ...

Veselé a voňavé – dva tipy na horké vánoční nápoje

Provoňte si vánoční svátky tradiční skořicovou a medovou vůní. Připravte si horké drinky s nejprodávanější americkou whiskey Jack Daniel’s a užijte si kouzlo Vánoc i oslavy Silvestra stylově.

číst dále ...

Mák netradičně v tradičním cukroví

Rohlíčky, pusinky, perníčky…synonyma pro Vánoce, které nechybí snad na žádném vánočním stole. Ale i klasu lze trochu ozvláštnit. Hned budete mít o další druh cukroví víc. Tou tajnou ingrediencí je mák. Vyzkoušejte ten český modrý nebo bílý, který chutí připomíná spíše oříšky.

číst dále ...

Soutěž Svačina roku s Rio Mare vyhrála kuchařka z Havířova

Praha, 5. prosince 2019 – Vítězkou 7. ročníku celostátní gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare se stala Natálie Svobodová z Hotelové školy a Obchodní akademie Havířov. Za první místo si mladá kuchařka odnesla cenu v hodnotě 7 000 Kč. Ve velkém finále se 4. prosince v gastronomickém studiu Chefparade+ proti sobě postavilo 15 nejlepších mladých kuchařů z celé České republiky, kteří soutěžili o ceny v hodnotě 45 000 Kč. Budoucí kuchaři měli za úkol připravit moderní a zdravou svačinu. Hlavní surovinou pro případu soutěžních receptů byly rybí produkty značky Rio Mare.

číst dále ...

O chlup zdravější Vánoce

Vánoce jsou čas hodování a setkávání se s blízkými i přáteli. Nechte se inspirovat a obměňte letos svůj tác s cukrovím. Připravte rodině i návštěvám originální, a především zdravější cukroví. Můžete své hosty nechat hádat, z čeho jsou lahodné kuličky i zdánlivé linecké cukroví připraveno. Uvidíte, že budou překvapeni.

číst dále ...

Fenomén jménem hranolka

Díky zámořským objevům Kryštofa Kolumba se z Jižní Ameriky dostaly brambory do Evropy – a o pár století později Evropané na oplátku zase přivezli Američanům hranolky… Smažená pochoutka je dnes neodmyslitelnou součástí jídelníčku a znají ji lidé po celém světě.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy