Steaky z hovězího masa odleželé v pokojové teplotě, grilované na roštu grilu na dřevěném uhlí potřené panenským olivovým olejem a ochucené solí a pepřem.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
4 ks | rib-eye steaky (4 cm vysoké) |
4 lžíce | extra panenského olivového oleje |
2 lžíce | čerstvě namletého černého pepře |
1 lžíce | kvalitní soli |
Postup:
- Nechejte maso odpočinout v pokojové teplotě 30-40 minut. Mezitím si rozehřejte gril na dřevěné uhlí (dokud uhlí úplně neshoří a nezůstanou po něm rozžhavené uhlíky).
- Steaky potřete ze všech stran olejem a posypejte pepřem. Steaky dejte na gril na 3 minuty, přikryté víkem. Pak steaky mírně pootočte, aby se na nich vytvořila hezká mřížka a znovu přikryté grilujte další 2 minuty. Pak další 3 minuty grilujte z druhé strany – tak byste měli dosáhnout propečení medium rare.
- Přemístěte steaky na prkénko a volně přes ně položte arch alobalu a nechejte takto odpočívat 5 minut.
- Pak steaky z obou stran lehce posolte a servírujte buď celé, nebo diagonálně nakrájené na plátky
Recept k článku: Večeře pod širým nebem s přáteli: V jednoduchosti je pohoda!