REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Glazované šalotky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na pánvi opečené šalotky, zkaramelizované pomocí třtinového cukru, povařené s balzamikovým octem, tymiánem a vínem.


Ingredience:
12 ksšalotek (malé cibulky)
3 kssnítky tymiánu
1 skleničkačerveného suchého vína
4 lžíceocta balzamico
2 lžícetřtinového cukru (hnědý cukr)
1-2 lžíceolivového oleje
kousek másla
sůl

Postup:

1. V menším hrnci zprudka na troše oleje orestujeme šalotky zbavené slupek
2. Přisypte cukr a dobře ho rozmícháme, jakmile se úplně roztaví, zastříkneme octem a zalijte vínem, přidejte snítky tymiánu a pokrm zlehka osolíme
3. Za občasného míchání šalotky vaříme tak 25 minut, omáčka by měla krásně zhoustnout
4. Jakmile pokrm sundáme ze zdroje tepla, přidáme na zjemnění lžičku másla, promícháme a můžeme ihned podávat, nebo hrnec uchováme v teple na pozdější upotřebení.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy