Na pánvi opečené šalotky, zkaramelizované pomocí třtinového cukru, povařené s balzamikovým octem, tymiánem a vínem.
Ingredience:
12 ks | šalotek (malé cibulky) |
3 ks | snítky tymiánu |
1 sklenička | červeného suchého vína |
4 lžíce | octa balzamico |
2 lžíce | třtinového cukru (hnědý cukr) |
1-2 lžíce | olivového oleje |
kousek másla | |
sůl |
Postup:
1. V menším hrnci zprudka na troše oleje orestujeme šalotky zbavené slupek
2. Přisypte cukr a dobře ho rozmícháme, jakmile se úplně roztaví, zastříkneme octem a zalijte vínem, přidejte snítky tymiánu a pokrm zlehka osolíme
3. Za občasného míchání šalotky vaříme tak 25 minut, omáčka by měla krásně zhoustnout
4. Jakmile pokrm sundáme ze zdroje tepla, přidáme na zjemnění lžičku másla, promícháme a můžeme ihned podávat, nebo hrnec uchováme v teple na pozdější upotřebení.