REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bylinková rajčata

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Okořeněná rajčata, potřená olejem a grilovaná, před servírovaním posypaná petrželkou.


Ingredience:
8 ksstředně velkých rajčat
2 lžíceoleje
2 lžícenasekané petrželky
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Rajčata omyjeme, osušíme a na místě stvolu křížem rozřízneme, osolíme a opepříme
2. Pak v předem rozpáleném elektrickém grilu opékáme na mřížce asi 5 minut rozříznutou stranou směrem dolů
3. Poté rajčata otočíme, mřížku postavíme případně o něco výše a grilujeme dalších 5 minut, během grilování rajčata několikrát potřeme olejem
4. Před podáváním posypeme na drobno nasekanou petrželkou.

Doporučení:

Podáváme jako chutnou přílohu k rybě, drůbeži apod.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy