REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilované cibule

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V alobalu ugrilované cibule naplněné lístky šalvěje, ochucené máslem, pepřem a solí.


Ingredience:
8 ksstředně velkých cibulí
4 kslístky čerstvé šalvěje
4 lžícemásla
silný alobal
pepř
sůl

Postup:

1. Cibuli oloupáme a u kořene trochu seřízneme, ostrým nožem vydlabeme vnitřek
2. Do povoleného másla vmícháme nadrobno nakrájené lístky šalvěje, směs ochutíme solí a pepřem a odložíme do chladna
3. Z alobalu vystříháme čtverce tak velké, aby se do nich dala lehce zabalit každá jednotlivá cibule, ty pak naplníme máslem, vršek podle chuti ještě opepříme a položíme je na alobal, tak, aby stály na jeho matné ploše, každou jednotlivou cibuli pevně zabalíme a vršek fólie zatočíme (jako do kornoutu)
4. Balíčky s cibulemi postavíme na rozehřátý rošt a 1 hodinu grilujeme
5. Cibule rozbalíme a nejlépe ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy