V alobalu ugrilované cibule naplněné lístky šalvěje, ochucené máslem, pepřem a solí.
Ingredience:
8 ks | středně velkých cibulí |
4 ks | lístky čerstvé šalvěje |
4 lžíce | másla |
silný alobal | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Cibuli oloupáme a u kořene trochu seřízneme, ostrým nožem vydlabeme vnitřek
2. Do povoleného másla vmícháme nadrobno nakrájené lístky šalvěje, směs ochutíme solí a pepřem a odložíme do chladna
3. Z alobalu vystříháme čtverce tak velké, aby se do nich dala lehce zabalit každá jednotlivá cibule, ty pak naplníme máslem, vršek podle chuti ještě opepříme a položíme je na alobal, tak, aby stály na jeho matné ploše, každou jednotlivou cibuli pevně zabalíme a vršek fólie zatočíme (jako do kornoutu)
4. Balíčky s cibulemi postavíme na rozehřátý rošt a 1 hodinu grilujeme
5. Cibule rozbalíme a nejlépe ihned podáváme.