REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Fazolové lusky se sýrem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vařené mladé fazolové lusky prohřáté na rozehřátém másle s cibulí, servírované posypané nastrouhaným ementálem a ozdobené lístky bazalky.


Ingredience:
400 gmladých fazolových lusků
lístky bazalky
sůl
2 ksvětší cibule
40 gmásla
100 gnastrouhaného ementálu

Postup:

1. Fazolky si omyjeme, odkrojíme konce a uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, poté scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat
2. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobné kousky
3. Na větší pánvi si rozehřejeme máslo, přidáme cibuli, chvilku restujeme, pak přidáme trošku vody a cibuli zvolna dusíme doměkka
4. Pak přidáme okapané fazolky a za neustálého míchání prohřejeme
5. Teplé fazolky servírujeme posypané nastrouhaným ementálem a ozdobené lístky bazalky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy