Vařené mladé fazolové lusky prohřáté na rozehřátém másle s cibulí, servírované posypané nastrouhaným ementálem a ozdobené lístky bazalky.
Ingredience:
400 g | mladých fazolových lusků |
lístky bazalky | |
sůl | |
2 ks | větší cibule |
40 g | másla |
100 g | nastrouhaného ementálu |
Postup:
1. Fazolky si omyjeme, odkrojíme konce a uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, poté scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat
2. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobné kousky
3. Na větší pánvi si rozehřejeme máslo, přidáme cibuli, chvilku restujeme, pak přidáme trošku vody a cibuli zvolna dusíme doměkka
4. Pak přidáme okapané fazolky a za neustálého míchání prohřejeme
5. Teplé fazolky servírujeme posypané nastrouhaným ementálem a ozdobené lístky bazalky.