REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bílé kysané zelí s dýní

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na cibulce podušené kysané zelí, ochucené dýní, octem a cukrem.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
500 gbílého kysaného zelí
250 gdýně
100 gslaniny
1 ksvelké cibule
1 ksstroužek česneku
1 lžícesádla (nejlépe kachního)
ocet
cukr
pepř
sůl

Postup:

1. Na rozpáleném sádle orestujeme na tenké plátky nakrájenou cibuli
2. Přidáme kysané zelí, chvíli podusíme do poloměkka, přihodíme 2/
3 na kostičky nakrájené dýně
3. Zbývající dýni nastrouháme a také přidáme do zelí, které tím zahustíme
4. V této fázi přidáme propasírovaný česnek, pokrm osolíme a okořeníme pepřem
5. Na závěr ochutíme cukrem, případně octem, aby chuť zelí byla příjemně sladkokyselá
6. Při servírovaní jednotlivé porce přelijeme na kostičky nakrájenou a orestovanou slaninou.

Doporučení:

Jako součást této přílohy lze podávat kousky opečené anglické slaniny.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy