ostatní
Bazalkové zelí
Spařené zelí nakrájené na nudličky, prohřáté na pánvi spolu s orestovanou slaninou a česnekem, dochucené nastrouhaným parmazánem a bazalkovým pestem. Podáváme teplé například k pečenému nebo grilovanému masu.
Brusinkový křen
Kompotované brusinky promíchané s nastrouhaným křenem a pomerančovou šťávou.
Houskový křen
Den staré housky nakrájené na kostičky, namočené v hovězím vývaru, vymačkané, prolisované a smíchané s nastrouhaným křenem, octem a sladkou smetanou. Servírujeme například k vařenému hovězímu masu.
Houskový křen II.
Skvělá příloha jak k vařenému hovězímu, tak vepřovému masu.
Jablečný křen
Nastrouhaný křen smíchaný s jablky, dochucený lžící studené hovězí polévky, pepřem, solí a citrónovou šťávou.
Jablečný křen II.
Chutný příloha k uzeným, dušeným a pečeným masům.
Křen s červenou řepou
Nastrouhaný křen s červenou řepou a jablky, ochucený octem a drceným fenyklem.
Kvašená zelenina na asijský způsob
Chuť takto připravené zeleniny je kvašená, kyselá a mírně pálivá, podáváme ji jako přílohu k masitým pokrmům.
Mrkvový křen
Vhodná příloha k vařenému hovězímu masu, k ovaru i k masitým minutkám.
Mrkvový křen II.
Chutná příloha nejlépe k vařenému nebo pečenému masu.
Ořechový křen
Nastrouhaný křen a vlašské ořechy promíchané se smetanou a cukrem. Servírujeme k rybám, obzvlášť se hodí ke pstruhům.
Pomerančový křen
Na jemno nastrouhaný křen a jablka, směs ochucená šťávou z pomeranče a citrónu, vhodná příloha k pečeným, uzeným nebo grilovaným masům.
Rukola jako příloha
Pod studenou vodou opláchnutá rukola, okapaná, servírovaná dochucená olivovým olejem, balzamicem, pepřem a solí.
reklama