ostatní
Bazalkové zelí
Spařené zelí nakrájené na nudličky, prohřáté na pánvi spolu s orestovanou slaninou a česnekem, dochucené nastrouhaným parmazánem a bazalkovým pestem. Podáváme teplé například k pečenému nebo grilovanému masu.
Brusinkový křen
Kompotované brusinky promíchané s nastrouhaným křenem a pomerančovou šťávou.
Houskový křen
Den staré housky nakrájené na kostičky, namočené v hovězím vývaru, vymačkané, prolisované a smíchané s nastrouhaným křenem, octem a sladkou smetanou. Servírujeme například k vařenému hovězímu masu.
Houskový křen II.
Skvělá příloha jak k vařenému hovězímu, tak vepřovému masu.
Cherry papričky plněné sýrem
Takto sýrem naplněné, marinované cherry papričky podáváme jako předkrm, přílohu ke grilovaným či uzeným masům, či například jako vhodnou součást studených obložených mís.
Jablečný křen
Nastrouhaný křen smíchaný s jablky, dochucený lžící studené hovězí polévky, pepřem, solí a citrónovou šťávou.
Jablečný křen II.
Chutný příloha k uzeným, dušeným a pečeným masům.
Křen s červenou řepou
Nastrouhaný křen s červenou řepou a jablky, ochucený octem a drceným fenyklem.
Kvašená zelenina na asijský způsob
Chuť takto připravené zeleniny je kvašená, kyselá a mírně pálivá, podáváme ji jako přílohu k masitým pokrmům.
Mrkvový křen
Vhodná příloha k vařenému hovězímu masu, k ovaru i k masitým minutkám.
Mrkvový křen II.
Chutná příloha nejlépe k vařenému nebo pečenému masu.
Ochucené přílohové okurky
Skvělá příloha k ovaru, vařenému nebo pečenému masu, či například ohřívané uzenině. Recept podle šéfkuchaře Romana Vaňka.
Ořechový křen
Nastrouhaný křen a vlašské ořechy promíchané se smetanou a cukrem. Servírujeme k rybám, obzvlášť se hodí ke pstruhům.
Pikantní okurkový relish
S pikantním okurkovým relishem se běžně v USA servírují hot dogy, také burgery či grilované maso. Relish má hlavní jídlo dotvořit a přidat mu něco navíc. Tato pochutina se připravuje jak za studena, tak podle některých receptů se také vaří, či nakládá. Skládá se většinou z nakrájené zeleniny, také ovoce, nakládané zeleniny i bylinek. Tento recept patří k těm jednodušším, kdy okurkový relish můžete připravit za pár minut, jen chvíli před samotným jeho použitím.
Pomerančový křen
Na jemno nastrouhaný křen a jablka, směs ochucená šťávou z pomeranče a citrónu, vhodná příloha k pečeným, uzeným nebo grilovaným masům.
Rukola jako příloha
Pod studenou vodou opláchnutá rukola, okapaná, servírovaná dochucená olivovým olejem, balzamicem, pepřem a solí.
reklama