REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

ostatní

Bazalkové zelí

Spařené zelí nakrájené na nudličky, prohřáté na pánvi spolu s orestovanou slaninou a česnekem, dochucené nastrouhaným parmazánem a bazalkovým pestem. Podáváme teplé například k pečenému nebo grilovanému masu.

Brusinkový křen

Kompotované brusinky promíchané s nastrouhaným křenem a pomerančovou šťávou.

Houskový křen

Den staré housky nakrájené na kostičky, namočené v hovězím vývaru, vymačkané, prolisované a smíchané s nastrouhaným křenem, octem a sladkou smetanou. Servírujeme například k vařenému hovězímu masu.

Houskový křen II.

Skvělá příloha jak k vařenému hovězímu, tak vepřovému masu.

Cherry papričky plněné sýrem

Takto sýrem naplněné, marinované cherry papričky podáváme jako předkrm, přílohu ke grilovaným či uzeným masům, či například jako vhodnou součást studených obložených mís.

Jablečný křen

Nastrouhaný křen smíchaný s jablky, dochucený lžící studené hovězí polévky, pepřem, solí a citrónovou šťávou.

Jablečný křen II.

Chutný příloha k uzeným, dušeným a pečeným masům.

Křen s červenou řepou

Nastrouhaný křen s červenou řepou a jablky, ochucený octem a drceným fenyklem.

Kvašená zelenina na asijský způsob

Chuť takto připravené zeleniny je kvašená, kyselá a mírně pálivá, podáváme ji jako přílohu k masitým pokrmům.

Mrkvový křen

Vhodná příloha k vařenému hovězímu masu, k ovaru i k masitým minutkám.

Mrkvový křen II.

Chutná příloha nejlépe k vařenému nebo pečenému masu.

Ořechový křen

Nastrouhaný křen a vlašské ořechy promíchané se smetanou a cukrem. Servírujeme k rybám, obzvlášť se hodí ke pstruhům.

Pikantní okurkový relish

S pikantním okurkovým relishem se běžně v USA servírují hot dogy, také burgery či grilované maso. Relish má hlavní jídlo dotvořit a přidat mu něco navíc. Tato pochutina se připravuje jak za studena, tak podle některých receptů se také vaří, či nakládá. Skládá se většinou z nakrájené zeleniny, také ovoce, nakládané zeleniny i bylinek. Tento recept patří k těm jednodušším, kdy okurkový relish můžete připravit za pár minut, jen chvíli před samotným jeho použitím.

Pomerančový křen

Na jemno nastrouhaný křen a jablka, směs ochucená šťávou z pomeranče a citrónu, vhodná příloha k pečeným, uzeným nebo grilovaným masům.

Rukola jako příloha

Pod studenou vodou opláchnutá rukola, okapaná, servírovaná dochucená olivovým olejem, balzamicem, pepřem a solí.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy