S pikantním okurkovým relishem se běžně v USA servírují hot dogy, také burgery či grilované maso. Relish má hlavní jídlo dotvořit a přidat mu něco navíc. Tato pochutina se připravuje jak za studena, tak podle některých receptů se také vaří, či nakládá. Skládá se většinou z nakrájené zeleniny, také ovoce, nakládané zeleniny i bylinek. Tento recept patří k těm jednodušším, kdy okurkový relish můžete připravit za pár minut, jen chvíli před samotným jeho použitím.
Ingredience:
8 ks | nakládané okurky ve sladkokyselém nálevu 5-7 cm dlouhé |
1 ks | cibule |
1/2 ks | masité papriky |
2 vrchovaté lžíce | hrubozrnné hořčice |
1 vrchovaté lžíce | plnotučné hořčice |
1 vrchovatá lžíce | medu |
2 lžíce | sladkokyselého okurkového láku |
Postup:
- Okurky nakrájíme nadrobno, pak je ještě nasekáme více na jemno, přepůlenou papriku zbavenou stopky, jadřince a semínek, také ji nakrájíme co nejvíce nadrobno, stejně tak nadrobno nasekáme oloupanou cibuli.
- Smícháme med s okurkovým lákem a hrubozrnnou i plnotučnou hořčicí, přidáme nakrájené okurky, cibuli i papriku.
- Vše důkladně promícháme a necháme v lednici chvíli odležet.