REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kvašená zelenina na asijský způsob

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chuť takto připravené zeleniny je kvašená, kyselá a mírně pálivá, podáváme ji jako přílohu k masitým pokrmům.


Ingredience:
10 ksstroužků česneku
4 ksmrkve
4 kscibule
2 ksfeferonky nebo mletá pálivá paprika
2 kskedlubny
1 ksceleru
1/2 kshlávky zelí
2 lžícesoli
1 lžičkaglutasolu
hladká mouka
voda

Postup:

1. Všechnu zeleninu na jemno nastrouháme nebo pokrájíme, důkladně promícháme, pak přidáme sůl, glutasol, feferonky zbavené jadřinců a hodinu necháme vše rozležet, až zelenina pustí šťávu
2. V 0,5 l vody rozmícháme 3 lžíce hladké mouky, necháme přejít varem, dáme vychladnout
3. Směs napěchujeme do lahve, vychladlou vodu s moukou nalijeme na připravenou zeleninu (voda s moukou se přidává, aby se urychlilo kvašení)
4. Lahev se zeleninou zaklopíme talířkem a uložíme u zdroje tepla, po 3 až 5 dnech je zelenina dobře kvašená, při nižší teplotě prostředí se doba kvašení prodlužuje.

Doporučení:

Glutasol: Není koření, ale dochucovací prostředek, používaný do většiny pokrmů, do polévek, omáček, slaných omelet, uzenin. Nesmí se dlouho vařit. Vlastní chuť nemá, ale každou chuť zvýrazňuje. Proto se může používat i při nakládání masa a zeleniny.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy