Skvělá příloha k ovaru, vařenému nebo pečenému masu, či například ohřívané uzenině. Recept podle šéfkuchaře Romana Vaňka.
Ingredience:
300 g | nakládaných sladkokyselých okurek bez nálevu |
1 lžíce | hořčičného semínka |
1 lžíce | slunečnicového oleje |
1 lžička | plnotučné hořčice |
1 lžička | dijonské hořčice |
kousek chilli papričky nebo černý pepř |
Postup:
- Hořčičné semínko uvaříme v trošce vody doměkka.
- Sladkokyselé okurky nastrouháme na hrubé nudličky, vložíme do cedníku, lžící vymačkáme.
- Okurky promícháme s hořčičným semínkem, ochutíme dijonskou i plnotučnou hořčicí, zjemníme olejem, přidáme kousek chilli, nebo černý pepř.
- Vše promícháme, necháme vychladit a rozležet.
Text i foto: D. M.