REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

pečená, zapékaná

Cuketový bramborák II.

Těsto z brambor, mouky, cuket a dalších ingrediencí, pečené v troubě dozlatova.

Červená řepa v alobalu

Zdravá příloha k masům, takto upravená řepa se hodí také do vegetariánských pokrmů, zeleninových salátů a obloh.

Gratinovaná brokolice

Uvařené a pak na oleji orestované kousky brokolice, zapečené sýrem.

Gratinovaná minirajčátka

Skvělá chutná i dekorativní příloha ke steakům, ale i dalším pokrmům.

Gratinovaný celer

Recept francouzské kuchyně na výbornou přílohu, například k přírodním vepřovým kotletám, nebo se hodí jako samostatný pokrm zdravé výživy.

Jarní zelenina s medovou zálivkou

Chvíli na skus povařené v mírně osolené vodě lusky zeleného hrášku, zelené fazolky, mladé mrkve a kedlubny, okapaná zelenina dochucená medovou zálivkou a podávaná jako příloha, nebo jako vegetariánský hlavní chod.

Kukuřičné klasy pečené v alobalu

Jedna z možností, jak připravit chutnou přílohu například ke grilovaným či pečeným masům. Jde o sladké klasy konzumní kukuřice ochucené máslem, kořením a případně bylkami, upečené v troubě doměkka.

Lilek pečený s česnekem jako příloha ke grilovanému masu

Rozpůlený lilek plněný klínky česneku, osolený a zakápnutý olivovým olejem. Pečený v troubě do změknutí.

Marinované paprikové lusky

V troubě opečené paprikové lusky, zalité citrónovou šťávou a olejem, marinované.

Na plechu v troubě pečená přílohová zelenina

Na větší kousky nakrájená zelenina, dochucená kořením a upečená v troubě na plechu doměkka.

Pečená cibule

Na oleji orestované cibulky, upečené v troubě podlité bílým vínem, posypané šalvějí a sýrem.

Pečená dýně na rozmarýnu

Kousky dužiny z dýně upečené v troubě přelité olivovým olejem a posypané rozmarýnem, pepřem a solí.

Pečená řepa s medem a ořechy

Nejprve uvařená, pak nakrájená na plátky a zapečená červená řepa, ochucená citronovou šťávou, medem, česnekem, olivovým olejem a ořechy. Recept z pořadu VIP Prostřeno od paní Jany Krausové.

Pečená šalotka

Cibule šalotka – Allium ascalonica je jemnější a chutnější forma klasické cibule. Má nasládlou chuť, mírně chutná po česneku. Velmi oblíbená ve francouzské kuchyni, kde je součástí pověstných omáček. Oblíbená je i pečená jako příloha k masitým, drůbežím i rybím pokrmům.

Pečená zelenina z plechu

Větší kusy zeleniny upečené v troubě na plechu, ochucené máslem, česnekem, solí a bylinkami.

Pečené baklažány s mozarellou

Výborná příloha například ke grilovaným nebo pečeným masům.

Pečené mladé řepy s balsamikem

V alobalu upečené malé červené řepy ochucené mořskou solí, olivovým olejem a octem balsamiko.

Pečené papriky s balkánským sýrem

Přepůlené papriky opečené v troubě na oleji, servírované s plátky opečeného česneku a balkánským sýrem.

Pečené tuřínové hranolky

Chvíli povařené, pak v troubě upečené hranolky z dužiny tuřínu, ochucené bylinkovou solí a sušeným česnekem. Chutná zdravá příloha.

Pečené zelí s jablky a slaninou

Jedna z možností, jak připravit přílohové, sladkokyselé zelí, v tomto případě ochucené kromě jiného kousky jablek a anglické slaniny.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy