Těsto z brambor, mouky, cuket a dalších ingrediencí, pečené v troubě dozlatova.
Ingredience:
500 g | brambor |
500 g | cukety |
250-300 g | uzeného masa |
2 lžičky | majoránky |
0,5 lžičky | mletého pepře |
6 lžic | hladké mouky |
7 ks | stroužků česneku |
4 ks | vajec |
sůl |
Postup:
1. Cuketu oloupeme, zbavíme středu, který obsahuje semínka, nastrouháme na jemno, chvíli ji necháme odpočinout a pak přebytečnou vodu vymačkáme
2. Oloupané brambory omyjeme, nastrouháme na jemno a přebytečnou vodu slijeme
3. Do mísy dáme oloupané prolisované stroužky česneku, nastrouhané brambory, cuketu, hladkou mouku, vejce, na kostičky nakrájené uzené maso, majoránku, mletý pepř, sůl, vše promícháme a propracujeme v těsto
4. Bramborové těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem, dáme do trouby a pečeme při 185 °C 20-25 minut
5. Pečený bramborák nakrájíme a podáváme s čerstvou zeleninou.