Základní recept na úpravu červené řepy pečením v troubě v alobalu. Upečená řepa se dá použít několika způsoby. Lze ji oloupat a nastrouhat, nebo nakrájet na plátky, kostičky či nudličky…
Ingredience:
4 ks | červené řepy (menší bulvy) |
alobal | |
nůž (struhadlo) |
Postup:
- Pod tekoucí vodou omytou červenou řepu osušíme, každou bulvu zvlášť pak zabalíme do alobalu.
- Pečeme zhruba 1 hodinu na 190-200 °C, záleží na velikosti řepy.
- Upečenou řepu oloupeme a nastrouháme na hrubší nudličky, nebo ji jen nakrájíme na plátky, či kostičky, záleží, jak ji chceme použít.
Pokud červenou řepu použijeme jako přílohu a nehodláme ji po upečení dále zpracovávat, můžeme ji osolit, okořenit pepřem, přidat nějaké bylinky a zakápnout před zabalením do alobalu olejem, bude pak chutnější.