Rozhodně je pro mnohé z nás pravdivé rčení, že hranolky z dýně hokkaido jsou nejchutnější podzimní příloha. Nevěříte? Připravte si je doma a uvidíte, že vám budou moc chutnat. Skvěle se hodí ke všem druhům masa i jako pochutina s rajčatovým nebo jogurtovým dipem.
Ingredience:
1 ks | hokkaido v bio kvalitě |
bylinky v bio kvalitě na dochucení | |
bio rostlinný olej | |
bio mořská sůl | |
papír na pečení a vhodný plech do trouby |
Postup:
- Předehřejte troubu na 180 stupňů a připravte si plech, který vyložte pečícím papírem. Poté se pusťte do přípravy hranolek.
- Dýni dobře očistěte a vydlabejte. Následně ji nakrájejte na menší části podobné klasickým hranolkům.
- Vložte je do velké mísy, zakápněte olivovým olejem, osolte a přidejte bylinky. Vše dobře promíchejte a vysypte na připravený plech.
- Pečte v horkovzdušné troubě asi 30 minut. Hranolky je potřeba hlídat.
Recept k článku: 3 originální recepty z dýně, bez kterých se na podzim neobejdete