REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jarní zelenina s medovou zálivkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chvíli na skus povařené v mírně osolené vodě lusky zeleného hrášku, zelené fazolky, mladé mrkve a kedlubny, okapaná zelenina dochucená medovou zálivkou a podávaná jako příloha, nebo jako vegetariánský hlavní chod.


Ingredience:
100 glusků zeleného hrášku
100 gzelených fazolek
100 gmladé mrkve
100 gkedluben
ředkvičky na ozdobu
sůl
Na zálivku:
3 lžíceextra panenského olivového oleje Billa
3 lžíceAceto balsamico Naše bio
1 lžícemedu
1 lžičkacitronové šťávy

Postup:

1. Hrášek vyloupeme z lusků, mrkev a kedlubny očistíme a nakrájíme, fazolky zbavíme vlákna uprostřed a přepůlíme
2. Do velkého hrnce dáme vařit vodu, osolíme ji, jakmile začne vřít, vhodíme do ní mrkev, počkáme 1 minutu, přidáme kedlubny a fazolky, po další 1 minutě přidáme kuličky hrášku, vše vaříme 6 minut tak, aby byla zelenina „na skus“, ani příliš měkká, ani tvrdá
3. Zeleninu přecedíme a teplou ji promícháme se zálivkou, kterou připravíme smícháním všech ingrediencí
4. Zdobíme ředkvičkami nakrájenými na plátky a podáváme jako přílohu, nebo i samostatný chod.

Poznámka:

Zdroj: Billa.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy