Chvíli na skus povařené v mírně osolené vodě lusky zeleného hrášku, zelené fazolky, mladé mrkve a kedlubny, okapaná zelenina dochucená medovou zálivkou a podávaná jako příloha, nebo jako vegetariánský hlavní chod.
Ingredience:
100 g | lusků zeleného hrášku |
100 g | zelených fazolek |
100 g | mladé mrkve |
100 g | kedluben |
ředkvičky na ozdobu | |
sůl | |
Na zálivku: | |
3 lžíce | extra panenského olivového oleje Billa |
3 lžíce | Aceto balsamico Naše bio |
1 lžíce | medu |
1 lžička | citronové šťávy |
Postup:
1. Hrášek vyloupeme z lusků, mrkev a kedlubny očistíme a nakrájíme, fazolky zbavíme vlákna uprostřed a přepůlíme
2. Do velkého hrnce dáme vařit vodu, osolíme ji, jakmile začne vřít, vhodíme do ní mrkev, počkáme 1 minutu, přidáme kedlubny a fazolky, po další 1 minutě přidáme kuličky hrášku, vše vaříme 6 minut tak, aby byla zelenina „na skus“, ani příliš měkká, ani tvrdá
3. Zeleninu přecedíme a teplou ji promícháme se zálivkou, kterou připravíme smícháním všech ingrediencí
4. Zdobíme ředkvičkami nakrájenými na plátky a podáváme jako přílohu, nebo i samostatný chod.
Zdroj: Billa.cz