Milujete křupavé bramborové hranolky a hledáte k nim alternativu? Zkuste tentokrát proužky kedlubny, uvidíte, že nebudete litovat, jde totiž o skvělou přílohu! Příprava kedlubnových hranolků je stejně jednoduchá jako u klasických bramborových.
Ingredience:
3 ks | bio kedlubny |
grilovací koření na zeleninu | |
bio máslo (případně trochu oleje) | |
sůl |
Postup:
Příprava pečením:
- Jednoduše rozkrájejte kedlubnu na proužky, vyskládejte je na plech vyložený papírem na pečení
- Okořeňte je a osolte, pokapejte olejem a šup do trouby.
- Pečte na 200 °C 25 minut.
Příprava podušením na pánvi:
- Kedlubnové hranolky můžete připravit i na pánvi, na másle je lehce zprudka osmahneme (orestujeme)
- Přiklopíme pokličkou a necháte ještě chvíli podusit do měkka. Nebudou sice tak křupavé jako z trouby, ale takto udušená zelenina také není špatná.
Pokud budete chtít křupavější variantu kedlubnových hranolků, nakrájené kedlubny dejte nejprve do misky, kde je posolte, aby se zbavily vody a nechejte je odpočívat zhruba 20 minut, vodu po 20 minutách slijte a hranolky nechte důkladně okapat a až pak je vyskládejte na plech a dejte péci.
Poznámka:Recept k článku: Čarujte s kedlubnou a připravte netradiční dobroty