REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kukuřičné klasy pečené v alobalu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z možností, jak připravit chutnou přílohu například ke grilovaným či pečeným masům. Jde o sladké klasy konzumní kukuřice ochucené máslem, kořením a případně bylkami, upečené v troubě doměkka.


Ingredience:
4 kssladké konzumní kukuřice
1 vrchovatá lžícemásla
(bylinky)
pepř
sůl
Ostatní:
silnější alobal

Postup:
  1. Klasy oloupeme, opláchneme
  2. Změklé máslo promícháme se solí pepřem, můžeme přidat i petrželku, pažitku, nebo jiné bylinky
  3. Klasy potřeme máslem, položíme na čtverce alobalu, dobře uzavřeme
  4. Pečeme v mírně vyhřáté troubě (170-180 °C) do změknutí tak 25 minut.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy