REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lilek pečený s česnekem jako příloha ke grilovanému masu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rozpůlený lilek plněný klínky česneku, osolený a zakápnutý olivovým olejem. Pečený v troubě do změknutí.


Ingredience:
1 ksvětšího pevného lilku
4-6 ksstroužků česneku
olivový olej
sůl

Postup:

1. Lilek omyjeme, podélně rozkrojíme a do každého uděláme nožem asi čtyři zářezy hluboké 2 cm
2. Do každého zářezu vložíme několik klínků česneku (na každou půlku asi dva až tři stroužky) a osolíme
3. Zakapeme olivovým olejem
4. Pečeme v troubě asi 40 minut, dokud lilky nezměknou
5. Podáváme horké.

Doporučení:

Pokud chcete lilek voňavější, posypte jej před pečením trochou sušeného tymiánu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy