REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Gratinovaný celer

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept francouzské kuchyně na výbornou přílohu, například k přírodním vepřovým kotletám, nebo se hodí jako samostatný pokrm zdravé výživy.


Ingredience:
500 gceleru
100 gtvrdého sýru
60 gmásla
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Celer oloupeme nakrájíme na čtvrtky a potom na tenké plátky, vložíme do vody, mírně osolíme a povaříme do měkka
2. Uvařené plátky celeru necháme okapat, rozložíme do vymaštěné zapékací mísy, posypeme strouhaným sýrem a pokračujeme druhou vrstvou plátků celeru, povrch poklademe kousky másla a gratinujeme – zapékáme v horké troubě 10 minut
3. Nakonec takto upravený celer osolíme, opepříme a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy