REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Na plechu v troubě pečená přílohová zelenina

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na větší kousky nakrájená zelenina, dochucená kořením a upečená v troubě na plechu doměkka.


Ingredience:
1 kgnových brambor
3 ksmasité papriky
3 ksmenší cukety
3 kscibule
2 kspaličky česneku
1 ksmenšího celeru
čerstvě umletá směs barevných pepřů
hrst čerstvého rozmarýnu
bylinková vegeta
olivový olej
pepř
sůl

Postup:

1. Zeleninu očistíme a nakrájíme na rovnoměrné měsíčky (nové brambory jen opereme a rozčtvrtíme), česnek rozdělíme na stroužky, které oloupeme
2. Připravenou zeleninu nasypeme do velké mísy, zakápneme olivovým olejem, přidáme snítky čerstvého rozmarýnu, posypeme vegetou a pepřem, přikryjeme pokličkou a důkladně protřepeme, aby se zelenina obalila v oleji a spojila s kořením
3. Přendáme na plech s pečicím papírem, posypeme solí a pečeme v troubě vyhřáté na 180-190 °C asi 25 minut.

Doporučení:

Jako další ingredienci můžeme přidat žampiony nebo tvrdé, čerstvě nasbírané lesní houby.

Poznámka:

Druhy zeleniny samozřejmě můžeme různě obměňovat. Vhodné do pečené zeleninové směsi jsou i dlouhé okurky, špalíčky sladké kukuřice, patizony, lilky, cherry rajčátka …

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy