REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Na plechu v troubě pečená přílohová zelenina

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na větší kousky nakrájená zelenina, dochucená kořením a upečená v troubě na plechu doměkka.


Ingredience:
1 kgnových brambor
3 ksmasité papriky
3 ksmenší cukety
3 kscibule
2 kspaličky česneku
1 ksmenšího celeru
čerstvě umletá směs barevných pepřů
hrst čerstvého rozmarýnu
bylinková vegeta
olivový olej
pepř
sůl

Postup:

1. Zeleninu očistíme a nakrájíme na rovnoměrné měsíčky (nové brambory jen opereme a rozčtvrtíme), česnek rozdělíme na stroužky, které oloupeme
2. Připravenou zeleninu nasypeme do velké mísy, zakápneme olivovým olejem, přidáme snítky čerstvého rozmarýnu, posypeme vegetou a pepřem, přikryjeme pokličkou a důkladně protřepeme, aby se zelenina obalila v oleji a spojila s kořením
3. Přendáme na plech s pečicím papírem, posypeme solí a pečeme v troubě vyhřáté na 180-190 °C asi 25 minut.

Doporučení:

Jako další ingredienci můžeme přidat žampiony nebo tvrdé, čerstvě nasbírané lesní houby.

Poznámka:

Druhy zeleniny samozřejmě můžeme různě obměňovat. Vhodné do pečené zeleninové směsi jsou i dlouhé okurky, špalíčky sladké kukuřice, patizony, lilky, cherry rajčátka …

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Vše, co potřebujete vědět o bylinkách a jak je využít v kuchyni

Máta, bazalka, petržel i pažitka – bez zelených bylinek si jen málokdo z nás dokáže představit jarní a letní recepty. Ať už připravujete polévku, maso na grilování či letní salát, určitě by ve vašem receptáři neměly chybět čerstvě nasekané bylinky. Jak ale tyto pochoutky kombinovat a jak s nimi pracovat v kuchyni? Představíme si čtyři nejčastější druhy.

číst dále ...

Mladé maso překvapí a zpestří jarní menu

Chystáte se se sílícím sluncem pustit do vaší kuchyně i nové recepty? Pokud ano, máme pro vás tip. Upečte si kromě tradičního jarního kuřátka i pečínku z mladého masa. Jeho sezóna začíná začátkem května a ekofarmy tak nabídnou bohatý výběr čerstvého jehněčího, kůzlečího nebo telecího masa. Ale pamatujte, to, co udělá v jarní kuchyni z obyčejného obědu výjimečný zážitek, není speciální recept, ale kvalitní potraviny pocházející z produkce ekologického zemědělství.

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Zajímavé recepty a tipy z krůtího masa

Když se řekne „grilování“, téměř všichni si okamžitě vybaví kuřecí prsa nebo marinovanou vepřovou krkovici. Krůtí maso je bohužel trochu upozaděné. A to je veliká škoda. Právě tento druh drůbežího masa je pro grilování skutečně výbornou volbou. Krůtí maso nabízí nepřeberné množství úpravy na grilu.

číst dále ...

Jak na domácí přípravu kávy

Milovníci dobré kávy nejsou odkázáni jenom na návštěvu kavárny. Dobrou kávu si můžete připravit dokonce i doma. Stačí si vybrat dobrý kávovar. Jak zvolit ten správný? Na samém počátku je vhodné si položit některé základní otázky. Zejména si tak promyslete, jak často budete svůj kávovar využívat….

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy