Skvělá, zdravá pochutina k pivu či vínu. Hodí se podávat s nějakým dipem. Stejně tak můžeme těmito hranolky nahradit ty klasické, bramborové.
Ingredience:
4 ks | střední bio pastináky |
2 ks | stroužky bio česneku |
4-6 lžic | bio olivového oleje |
1 hrst | bio hladkolisté petržele |
šťáva z bio citronu | |
bio pepř | |
sůl |
Postup:
- Troubu předehřejte na 200 stupňů.
- Pastinák omyjte a pečlivě oloupejte. Nakrájejte ho na stejně velké hranolky.
- V míse smíchejte olej, citronovou šťávu, prolisovaný česnek a hranolky olejovou směsí zakápněte.
- Plech vyložte pečicím papírem a pokrájené hranolky na něj vyskládejte.
- Pečte zhruba 15 minut dozlatova a dokřupava.
- Hranolky vyjměte, posypte nasekanou petrželkou a podávejte třeba s bylinkovým dipem.
Recept k článku: V hlavní roli pastinák. Téměř zapomenutá zelenina, která vás v kuchyni překvapí