REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

pečená, zapékaná

Pečené tuřínové hranolky

Chvíli povařené, pak v troubě upečené hranolky z dužiny tuřínu, ochucené bylinkovou solí a sušeným česnekem. Chutná zdravá příloha.

Pečené zelí s jablky a slaninou

Jedna z možností, jak připravit přílohové, sladkokyselé zelí, v tomto případě ochucené kromě jiného kousky jablek a anglické slaniny.

Pečený česnek

Chutná příloha jako alternativa ke grilovaným či pečeným masům.

Pečený tuřín

Tuřín nakrájený na hranolky, upečený v troubě potíraný olejem ochuceným česnekem, osolený a okořeněný grilovacím kořením. Podáváme jako přílohu k masitým pokrmům nebo samotný.

Plněné chilli papričky

Pečené chilli papričky naplněné fetou, ančovičkami a kapary, zakápnuté ochuceným octem, zalité olejem.

Provensálská rajčata

Spařená, oloupaná rajčata rozkrojená na půl, půlky pak vydlabané, osolené, opepřené, posypané tymiánem a nasekaným česnekem, naplněné směsí z nastrouhaného sýra, strouhanky a nasekané petrželky, pokladené plátky másla a zapečené v troubě. Servírované jako příloha k přírodně upraveným masům.

Romanesco se sýrem

Povařený květák romanesco, zapečený se sýrem.

Řapíkatý celer se šunkou a sýrem

Podáváme k dušenému masu nebo k pečenému kuřeti.

Tuřín jako příloha

Netradiční příloha z tuřínu se sýrem, rozmarýnem a česnekem. Výborná nejen k masu, ale můžete podávat i jako zdravé mlsání.

V celku pečená rajčata

Rajčata upečená v celku v troubě, potíraná olejem ochuceným kořením a bylinkami.

Zapečená čekanka se smetanou a vejci

Uvařené puky čekanky, nakrájené na nudličky, zalité rozmíchanou smetanou s vejci a hladkou moukou, posypané sýrem a zapečené v troubě.

Zapečená rajčatová cibule

Podušená cibule spolu s rajčatovým protlakem, zapečené v troubě posypané sýrem.

Zapečená růžičková kapusta

Vařená růžičková kapusta, zapečená v troubě spolu s máslem a nastrouhaným tvrdým sýrem, servírovaná jako příloha nejlépe k dušeným masům.

Zapečený celer se smetanovou omáčkou

Na kolečka nakrájený celer, uvařený doměkka v osolené vodě s trochou mléka, poté naskládaný do zapékací misky, posypaný sýrem a přelitý připravenou omáčkou ze smetany, žloutků, másla a citrónové šťávy, pokrm nakonec zapečený v troubě a servírovaný jako příloha k bílým masům.

Zapečený pór

Skvělá příloha spolu s brambory k vařené šunce nebo uzenému masu.

Zapékané kapustičky s brambory

Předvařené kapustičky zapečené v troubě v zapékací misce spolu s uvařenými brambory a kostičkami slaniny, na závěr zelenina zalitá a chvíli zapečená zakysanou smetanou smíchanou s rozšlehaným vaječným žloutkem.

Zapékané zelené fazolky

Zelené fazolky zapečené spolu s uvařenými bramborami, sýrem, vejci, smetanou …

Zeleninový hrnec

Okořeněná zelenina nakrájená na menší kousky a pečená v troubě doměkka, servírovaná jako příloha.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy