REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečená řepa s medem a ořechy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nejprve uvařená, pak nakrájená na plátky a zapečená červená řepa, ochucená citronovou šťávou, medem, česnekem, olivovým olejem a ořechy. Recept z pořadu VIP Prostřeno od paní Jany Krausové.


Ingredience:
1 ksvětší červené řepy nebo dvě menší
1-2 ksstroužky česneku
1 hrstvlašských ořechů
3-4 lžícetekutého medu
citronová šťáva z 1 ks citrónu
olivový olej
pepř
voda
sůl

Postup:

1. Červenou řepu očistíme a uvaříme v celku v mírně osolené vodě doměkka (stačí cca 10-15 minut), pak ji nakrájíme na opravdu tenké plátky
2. Plátky řepy vyskládáme do jedné vrstvy do zapékací mísy nebo na plech, osolíme a okořeníme pepřem, hojně posypeme nasekanými vlašskými ořechy a pokapeme medem
3. Navrstvíme další řepu, tuto vrstvu také posypeme ořechy, osolíme, okořeníme pepřem, pokapeme medem, posypeme na plátky nakrájeným česnekem a nakonec zastříkneme citronovou šťávou
4. Dáme péct do trouby vyhřáté na 150-160 °C tak na 15-20 minut, po upečení ještě horký pokrm pokapeme olivovým olejem.

Doporučení:

Alergici mohou ořechy vynechat, i tak bude řepa skvělá!

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy