Protože jsou rajčata nejoblíbenější českou zeleninou, připravili jsme si pro vás recept, kde hrají prim. Je naprosto jednoduchý, ale budete se oblizovat ještě druhý den.
Ingredience:
500 g i více | rajčata cherry podlouhlá červená |
3-4 ks | stroužky česneku |
1-2 lžíce | cukru |
1 lžíce | octa |
olivový olej | |
tymián | |
sůl |
Postup:
- Troubu si předehřejeme na 150 °C. Plech vymažeme olivovým olejem a poklademe rozpůlenými rajčaty řezem nahoru. Snažíme se, aby na každé půlce rajčete byl tymián a plátek česneku.
- Poté rajčata přelijeme olivovým olejem a octem a nakonec zlehka posypeme solí a cukrem, který nám udělá lehkou karamelovou chuť.
- Pečeme zvolna nejdříve 150 °C a po 1/2 hodině na 120 °C cca 2 hodiny.
Vyzkoušejte například rajčata HRANÁČEK – RAJČATA CHERRY PODLOUHLÁ ČERVENÁ z Farmy Bezdínek s. r. o.
Poznámka:Recept k článku: Recepty s regionální potravinou – Rychle, chutně a lokálně – zkuste naše červnové recepty
Zdroj receptu: regionalnipotravina.cz