REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečená šalotka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Cibule šalotka – Allium ascalonica je jemnější a chutnější forma klasické cibule. Má nasládlou chuť, mírně chutná po česneku. Velmi oblíbená ve francouzské kuchyni, kde je součástí pověstných omáček. Oblíbená je i pečená jako příloha k masitým, drůbežím i rybím pokrmům.


Ingredience:
500 gšalotky
2 lžícenasekaného rozmarýnu
olivový olej
pepř
sůl

Postup:

1. Šalotky oloupeme a podélně rozkrojíme
2. Plech potřeme olejem, naskládáme šalotky, osolíme, opepříme, posypeme rozmarýnem a vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C, během pečení občas otočíme, pečeme tak dlouho, až šalotka změkne a povrch začne zlátnout
3. Upečenou šalotku podáváme teplou, jako pikantní přílohu k masitým pokrmům.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy