REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Barevný cibulový salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chuťově vynikající salát z cibule a dalších surovin. Skvěle se hodí jako příloha k různě upraveným masům, ale i uzeninám atd.


Ingredience:
250 gbílé cibule
250 gčervené cibule
1 ksčervené kapie
1 lžícenasekané pažitky
bílý vinný ocet
pepř
cukr
olej
sůl
Nálev na uvaření cibule:
1 lvody
2 lžícecukru
4 kskuličky nového koření
1 ksbobkový list

Postup:
  1. Oloupanou cibuli přepůlíme, nakrájíme na půlkolečka, vhodíme do vroucí vody, kterou ochutíme výše uvedenými surovinami, povaříme 5 minut
  2. Cibuli propláchneme studenou vodou a necháme okapat
  3. K povařené cibuli přidáme na jemno na proužky nakrájenou kapii a nasekanou pažitku, promícháme, podle chuti ochutíme vinným octem, pepřem, solí, cukrem, zjemníme olejem.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy