Chuťově vynikající salát z cibule a dalších surovin. Skvěle se hodí jako příloha k různě upraveným masům, ale i uzeninám atd.
Ingredience:
250 g | bílé cibule |
250 g | červené cibule |
1 ks | červené kapie |
1 lžíce | nasekané pažitky |
bílý vinný ocet | |
pepř | |
cukr | |
olej | |
sůl | |
Nálev na uvaření cibule: | |
1 l | vody |
2 lžíce | cukru |
4 ks | kuličky nového koření |
1 ks | bobkový list |
Postup:
- Oloupanou cibuli přepůlíme, nakrájíme na půlkolečka, vhodíme do vroucí vody, kterou ochutíme výše uvedenými surovinami, povaříme 5 minut
- Cibuli propláchneme studenou vodou a necháme okapat
- K povařené cibuli přidáme na jemno na proužky nakrájenou kapii a nasekanou pažitku, promícháme, podle chuti ochutíme vinným octem, pepřem, solí, cukrem, zjemníme olejem.