vařená
“Bramborový” salát bez brambor – z cukety
Tento vynikající salát připravovala v pořadu VIP prostřeno Lenka Holas Kořínková. Doporučuji k vyzkoušení, je to skvělá odlehčená verze klasického bramborového salátu.
Barevný cibulový salát
Chuťově vynikající salát z cibule a dalších surovin. Skvěle se hodí jako příloha k různě upraveným masům, ale i uzeninám atd.
Blanšírovaná mrkev
Zprudka spařené plátky či hranolky mrkve, zesklovatěné na pánvi s cukrem a citrónovou šťávou, okořeněné paprikou a pepřem, ozdobené petrželkou.
Celerová kaše
Uvařené brambory, celer a česnek, našlehané se smetanou a máslem.
Červená řepa jako příloha k masu
Kostičky červené sterilované řepy povařené v zahuštěném vývaru.
Červená řepa se smetanou II.
Uvařená, nastrouhaná červená řepa dušená na cibuli, dochucená kořením a kysanou smetanou.
Červené zelí s jablky
Skvělá příloha hlavně ke kuřecímu masu.
Glazovaná karotka
Vařená karotka prohřátá ve směsi citronové šťávy, cukru a másla.
Glazované ředkvičky
Ředkvičky chvíli povařené ve vodě, cukru, másle, octu a soli.
Chřest přelitý mrkvovou omáčkou
Recept na zeleninovou přílohu podle pana Jaroslava Sapíka z pořadu Česko na talíři. Volně upraveno ReceptyOnLine.cz.
Kapustičky s mrkví jako příloha
Povařené kapustičky s mrkví, orestované na másle, dochucené solí a pepřem.
Karamelizovaná řepa
Sladkokyselá příloha ke grilovaným masům a pečenému mletému masu.
Karamelizovaný pórek
Na plátky nakrájený pórek podušený na másle, povařený s cukrem a bílým vínem.
Konfitovaný česnek
V olivovém oleji velmi pomalu vařený česnek, vhodný například jako příloha ke grilovaným nebo pečeným masům.
Marinované červené zelí
Chutná příloha k pečenému masu, zapečeným těstovinám, bramborovým pokrmům atd. Příprava marinovaného zelí je rychlá, jen samotné marinování trvá nejméně 24 hodin, ale nejlépe 2-3 dny!
Moravské zelí podle paní Maruš
Z receptáře naší čtenářky paní Maruš, jedna z variant přípravy přílohového zelí.
Pastináková kaše
Uvařený pastinák rozmačkaný dohladka spolu s uvařenými brambory, promíchaný se smetanou a máslem.
Pyré z řapíkatého celeru a brambor
Chuťově velmi jemná příloha vhodná třeba k rybě, drůbeži nebo jen tak, samotný chod servírovaný posypaný orestovanou zeleninou.
Rajčata vařená v alobalu
Na klacku nad ohněm pověšený balíček z alobalu naplněný rajčaty ochucenými máslem, pepřem a solí, uvařené doměkka, servírované jako příloha k tábornickému menu.
Růžičková kapusta na smetaně
Povařené kapustičky, opečené na másle, zalité mlékem a smetanou.
- 1
- 2
- Následující
reklama