REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vařená

“Bramborový” salát bez brambor – z cukety

Tento vynikající salát připravovala v pořadu VIP prostřeno Lenka Holas Kořínková. Doporučuji k vyzkoušení, je to skvělá odlehčená verze klasického bramborového salátu.

Barevný cibulový salát

Chuťově vynikající salát z cibule a dalších surovin. Skvěle se hodí jako příloha k různě upraveným masům, ale i uzeninám atd.

Blanšírovaná mrkev

Zprudka spařené plátky či hranolky mrkve, zesklovatěné na pánvi s cukrem a citrónovou šťávou, okořeněné paprikou a pepřem, ozdobené petrželkou.

Celerová kaše

Uvařené brambory, celer a česnek, našlehané se smetanou a máslem.

Červená řepa jako příloha k masu

Kostičky červené sterilované řepy povařené v zahuštěném vývaru.

Červená řepa se smetanou II.

Uvařená, nastrouhaná červená řepa dušená na cibuli, dochucená kořením a kysanou smetanou.

Červené zelí s jablky

Skvělá příloha hlavně ke kuřecímu masu.

Glazovaná karotka

Vařená karotka prohřátá ve směsi citronové šťávy, cukru a másla.

Glazované ředkvičky

Ředkvičky chvíli povařené ve vodě, cukru, másle, octu a soli.

Chřest přelitý mrkvovou omáčkou

Recept na zeleninovou přílohu podle pana Jaroslava Sapíka z pořadu Česko na talíři. Volně upraveno ReceptyOnLine.cz.

Kapustičky s mrkví jako příloha

Povařené kapustičky s mrkví, orestované na másle, dochucené solí a pepřem.

Karamelizovaná řepa

Sladkokyselá příloha ke grilovaným masům a pečenému mletému masu.

Karamelizovaný pórek

Na plátky nakrájený pórek podušený na másle, povařený s cukrem a bílým vínem.

Konfitovaný česnek

V olivovém oleji velmi pomalu vařený česnek, vhodný například jako příloha ke grilovaným nebo pečeným masům.

Marinované červené zelí

Chutná příloha k pečenému masu, zapečeným těstovinám, bramborovým pokrmům atd. Příprava marinovaného zelí je rychlá, jen samotné marinování trvá nejméně 24 hodin, ale nejlépe 2-3 dny!

Moravské zelí podle paní Maruš

Z receptáře naší čtenářky paní Maruš, jedna z variant přípravy přílohového zelí.

Pastináková kaše

Uvařený pastinák rozmačkaný dohladka spolu s uvařenými brambory, promíchaný se smetanou a máslem.

Pyré z řapíkatého celeru a brambor

Chuťově velmi jemná příloha vhodná třeba k rybě, drůbeži nebo jen tak, samotný chod servírovaný posypaný orestovanou zeleninou.

Rajčata vařená v alobalu

Na klacku nad ohněm pověšený balíček z alobalu naplněný rajčaty ochucenými máslem, pepřem a solí, uvařené doměkka, servírované jako příloha k tábornickému menu.

Růžičková kapusta na smetaně

Povařené kapustičky, opečené na másle, zalité mlékem a smetanou.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy