REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Červená řepa se smetanou II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařená, nastrouhaná červená řepa dušená na cibuli, dochucená kořením a kysanou smetanou.


Ingredience:
1000 gčervené řepy
1/4 lkysané smetany
50 gtuku
40 ghladké mouky
1 lžíceocta
1 lžícemletého cukru
sůl

Postup:

1. Červenou řepu uvaříme, oloupeme a nastrouháme na nudličky
2. Na rozpáleném tuku orestujeme drobně nakrájenou cibuli,přidáme nastrouhanou červenou řepu a krátce podusíme
3. Přidáme mletý cukr, sůl, ocet, kysanou smetanu (ve které rozmícháme hladkou mouku), zamícháme a ještě chvíli povaříme.

Doporučení:

Podáváme nejlépe k pečenému masu například s vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy