REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Glazované ředkvičky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ředkvičky chvíli povařené ve vodě, cukru, másle, octu a soli.


Ingredience:
40 ksředkviček
375 mlvody
2 lžícerozpuštěného másla
2 lžícecukru
1 lžícebílého vinného octa
špetka soli
pepř a sůl na ozdobu

Postup:

1. Ředkvičky omyjeme, odkrojíme lístky i konce a rozpůlíme
2. Připravíme si nálev; do hrnce dáme vodu, rozpuštěné máslo, cukr, bílý vinný ocet a špetku soli
3. Pak přidáme ředkvičky a necháme vařit, dokud se voda úplně nevypaří (měly by změknout a na povrchu zesklovatět) 4. Na talíři je můžeme ozdobit čerstvě mletým pepřem a mořskou solí.

Doporučení:

Takto připravené ředkvičky jsou ideální jako příloha k masu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy